Ook Busscher Serrebouw viert de zomer. Daarom werken wij met aangepaste openingstijden op de volgende dagen: Vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli: Showroom in Baarn gesloten | Zaterdag 27 juli t/m maandag 19 augustus: Showroom in Ootmarsum gesloten

We gaan een nieuw jaar in, daar horen dan uiteraard ook nieuwe trends bij op het gebied van wonen en aanbouwen. We zien veel voorbijkomen over duurzaamheid, minimalisme en veel glaswerk. Wat ons opvalt is dat woningen nog meer dan voorheen een grote connectie hebben met de tuin en omgeving.

Waar de huizen aan de voorzijde vaak nog een gesloten karakter hebben, zien we aan de achterzijde grote raampartijen die zorgen voor een heerlijke verbinding met de tuin. Mensen werken steeds meer vanuit huis, de behoefte aan flexibele woonruimtes neemt daardoor toe. Huizen zullen daarom vaker worden ontworpen met multifunctionele ruimtes, zoals een serreaanbouw. Lees verder en ontdek de nieuwste trends op het gebied van serres en aanbouwen.

Serretrend 1: Duurzaam comfort

We betrekken de serre steeds meer als onderdeel van de woning. In het verleden waren de meeste serres ingericht als tuinkamer: een losse aanbouw tegen de bestaande gevel. Hier is verandering in gekomen. In hedendaagse ontwerpen wordt de gevel volledig verwijdert in ruil voor een aanbouw met een glazen dak, glazen vouwwand of glazen pui. Wist je dat zo’n aanbouw de waarde van je huis verhoogd? Je bouwt vierkante meters woonoppervlak aan je huis, dus zo’n serre zorgt altijd voor meer effectieve woonruimte.

Bekijk onze serres

Geïsoleerde serres
Minimalistische serre

Serretrend 2: Meer licht in huis

Je voelt je vrolijker en prettiger in een ruim en licht interieur. Je woning lijkt daardoor groter en meubels komen beter tot leven. Met diverse toepassingen van glas kun je heel makkelijk zorgen voor meer lichtinval en een betere spreiding van licht. Ten eerste natuurlijk door meer of grote(re) raamoppervlakken of en glazen pui te plaatsen. Een glazen uitbouw of serre doet wonderen. Deze verlicht in de meeste gevallen de gehele verdieping. Ook is er nog een andere populaire manier om een zee aan daglicht binnen te laten schijnen. Namelijk het plaatsen van een lichtstraat.

In tegenstelling tot lichtkoepels zijn lichtstraten vlak en strak van design. Voor een optimale lichtinval kunnen ze in een bepaalde helling worden gemonteerd. Ze kunnen in veel ontwerpen worden toegepast en worden in de meeste gevallen voorzien van zon- en warmtewerend triple isolatieglas. Daarnaast heeft een lichtstraat een moderne uitstraling, zijn praktisch onderhoudsvrij en hebben een hogere lichtopbrengst dan standaard lichtkoepels.

Bekijk Lichtstraten

Serretrend 3: Een natuurlijke uitstraling

De interesse voor natuurlijke materialen en kleuren komen ook terug. Denk hierbij aan hout en de kleuren groen, bruin en aardetinten. Ook minimalisme en flexibiliteit blijven geliefd. Mensen geven de voorkeur aan een eenvoudige en rustige levensstijl. Interieur en design worden geminimaliseerd en georganiseerd.

Anderzijds wordt het materiaalgebruik in het exterieur vaak afgestemd op de omgeving, zodat de woning op een fraaie wijze opgaat in het totaalplaatje. Architecten kiezen er ook graag voor om het materiaalgebruik van buiten naar binnen door te trekken. Een serre wordt daardoor steeds vaker ontworpen met een combinatie van hout en aluminium. Zo wordt een eenheid in het totaalbeeld gecreëerd.

Bekijk onze serres

Minimalistische serre
Minimalistische serre

Serretrend 4: Verbinding van woonruimtes

Wat opvalt aan de moderne huizen anno 2024 is het open karakter op de begane grond. Geen van elkaar afgesloten ruimtes meer, maar een living, een eetkamer en een leefkeuken die met elkaar in verbinding staan en vaak alleen door roomdividers van elkaar worden gescheiden. Mensen halen de harmonie in huis door één centrale plek in hun woning te creëren. Wat we steeds vaker zien gebeuren is dat op deze centrale plek een serre wordt geplaatst. Dit wordt het kloppende hart van de woning. Dit is de ruimte waar we de dag doorspreken en waar we ’s avonds genieten van heerlijke gerechten en met vrienden en familie van een feestje genieten. Oftewel: een multifunctionele woonruimte. Zo’n ruimte is ontworpen en ingericht om aan meerdere behoefte en activiteiten van bewoners te voldoen.

Bekijk onze glazen serres

“Busscher Serrebouw is van begin tot eind een bedrijf dat staat voor vakmanschap gebleven. Van meedenken met het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van de serre, wij zijn meer dan tevreden. Wij raden Busscher Serrebouw dan ook ten zeerste aan.”

Fam. Dijkstra, Rotterdam

DE SERRE VAN UW DROMEN

De serretrends uit 2024 kenmerken zich aan duurzaam comfort en multifunctionaliteit. We voelen ons vrolijker en prettiger in een ruim en lichte woning, waarbij woonruimtes met elkaar in verbinding staan. We kiezen in ons materiaalgebruik liever voor natuurlijke en duurzame opties en stemmen het exterieur graag af op de omgeving.

Bent u op zoek naar een serre op maat die naadloos aansluit bij uw woning en wensen? Ontdek dan de vele mogelijkheden van Busscher Serrebouw voor een serreaanbouw. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Busscher Serrebouw en laat u inspireren.

Ja, ik wil een afspraak

Busscher duurzaam