Ook Busscher Serrebouw viert de zomer. Daarom werken wij met aangepaste openingstijden op de volgende dagen: Vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli: Showroom in Baarn gesloten | Zaterdag 27 juli t/m maandag 19 augustus: Showroom in Ootmarsum gesloten

Ze worden in steeds meer woningen, restaurants en kantoren toegepast: de glazen vouwwand. Maar wat maakt een glazen vouwwand zo populair? Wij geven jou 4 redenen waarom een vouwwand niet meer weg te denken is uit jouw woonwens of -ontwerp. Na het lezen van dit artikel ken jij alle voordelen van een vouwwand en weet je hoe ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn bij verschillende soorten ruimtes.

daglichttoetreding bij een vouwwand

Daglichttoetreding

We vinden daglichttoetreding in onze woning steeds belangrijker worden. Daarom krijgt glas een steeds groter aandeel in moderne woningen, maar ook in woningen die verbouwd worden. Wil je meer daglicht in je woning creëren? Dan is een vouwwand een perfecte oplossing. Deze zorgt er namelijk voor dat een ruimte natuurlijk wordt verlicht. Bovendien wordt bij het plaatsen van een vouwwand, de gehele benedenverdieping vaak op een natuurlijke manier verlicht.

Kostbare ruimte optimaal benutten

Of het nu gaat om een woning of kantoorruimte, we willen onze ruimte allemaal graag zo optimaal mogelijk benutten. Zeker in deze drukke wereld, met een muurvaste huizenmarkt. Een vouwwand, ook wel bekend als harmonicadeur, is daarvoor de ideale oplossing. Deze vouwt zich namelijk in, waardoor het minimale ruimte tot zich neemt. Ook zorgt deze wand voor een optimale verbinding tussen binnen en buiten. Zeker bij een kleine tuin benut je met een vouwwand de kostbare ruimte goed, want openslaande deuren zouden in deze situatie te veel ruimte in beslag nemen. Ook deze familie in Delft heeft een kleine tuin.

Klik hier om dit project te bekijken

Optimale verbinding tussen binnen en buiten
Vouwwand voor thermische isolatie

De oplossing voor geluid- en thermische isolatie

Een vouwwand helpt om geluid te dempen en een rustige woonomgeving of leefruimte te creëren. Door geluidsisolerende materialen en een goede afdichting te gebruiken, kunnen vouwwanden geluidsoverdracht verminderen. Daarnaast biedt een vouwwand ook thermische isolatie. Dit betekent dat ze kunnen helpen een comfortabele temperatuur te kunnen behouden of de temperatuur kunnen regelen. Ze dragen bij aan een energie-efficiënte omgeving. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Lees hier alles over isoleren

Een esthetische oplossing

Een vouwwand is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten, ontwerpen, materialen en afwerkingen passen ze hoe dan ook binnen het ontwerp van jouw woning. Daarnaast kunnen ze aangepast worden aan de specifieke stijl en sfeer van de ruimte. Of je nu woont in een strak, moderne woning of een klassieke woning met een warme, houten afwerking, de mogelijkheden zijn eindeloos. Benieuwd welke type serre het beste bij jouw woning past?

Klik dan hier

Verschillende type vouwwanden

“We zijn zeer positief over Busscher Serrebouw. Het contact met alle werknemers was zeer prettig, de planning was perfect en de vouwwand is vakkundig geplaatst. We hebben al veel plezier van de vouwwand gehad. Hij is zeer soepel te openen en te sluiten. Een aanwinst voor ons huis.”

Maaike, Velp

DE SERRE VAN UW DROMEN

In een serre geniet je van het buitenleven en beleef je ieder seizoen op haar eigen manier. Een serreaanbouw met een glazen vouwwand biedt daarnaast nog extra voordelen. Het zorgt namelijk voor extra daglichttoetreding in huis, het benut kostbare ruimte en een vouwwand is een esthetische oplossing voor geluid- en thermische isolatie.

Bent u op zoek naar een serre op maat die naadloos aansluit bij uw woning en wensen? Ontdek dan de vele mogelijkheden van Busscher Serrebouw voor een serreaanbouw. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Busscher Serrebouw en laat u inspireren.

Ja, ik wil een afspraak

Busscher duurzaam