Ook Busscher Serrebouw viert de zomer. Daarom werken wij met aangepaste openingstijden op de volgende dagen: Vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli: Showroom in Baarn gesloten | Zaterdag 27 juli t/m maandag 19 augustus: Showroom in Ootmarsum gesloten

Een serreaanbouw plaats je niet zomaar, daar heb je lang over nagedacht. Wanneer deze eenmaal staat, verzorg je deze graag zo goed mogelijk, voor een lange levensduur. Om een lange levensduur van een serre te kunnen garanderen, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. In deze blog lees je extra (schoonmaak)tips om ervoor te zorgen dat je serre zo lang mogelijk meegaat.

Liever een podcast luisteren waarin Martijn Busscher, samen met BBAN bouw & advies, je van alles vertelt over het onderhouden van de serre en de tuin?

Klik hier en beluister de podcast

1: Kies voor duurzame materialen

Bij de aanbouw van een serre en de keuze voor het materiaal is het belangrijk te weten dat hoogwaardige materialen, bestand tegen verschillende weersomstandigheden, langer meegaan. Denk bij deze materiaalsoorten aan aluminium kozijnen en HR++ of TRIPLE beglazing. Deze materialen zijn bestand tegen corrosie, verkleuring en breuk. Aluminium staat daarnaast bekend als een onderhoudsvriendelijk materiaalsoort. Woon je vlak bij de kust? Dan kun je vanwege het zout in de lucht overwegen een extra beschermlaag aan te brengen, dit zorgt ervoor dat er geen loslatend lak kan plaatsvinden. Kies je voor duurzame materialen dan zijn deze vaak getest op de wind- en waterdichtheid van de systemen.

Duurzame serre
Schoonmaken van de serre

2. Maak de serre regelmatig schoon

Voer regelmatig onderhoud uit om problemen vroegtijdig op te sporen en aan te pakken. Controleer het frame op of schade, inspecteer de beglazing op barsten of lekken, en verwijder bladeren, vuil en ander afval dat zich ophoopt. Bij extreme weersomstandigheden zoals sneeuw of ijs, verwijder je dit tijdig van het dak om overbelasting te voorkomen. Maak daarnaast je serre regelmatig schoon. Heb je een glazen dak? Verwijder alle bladeren en spoel de goten en de afvoer door met water. In de herfst- en wintermaanden kan een extra schoonmaakbeurt van de goot geen kwaad. Dit voorkomt verstoppingen en zorgt ervoor dat regenwater goed kan weglopen.

De serre maak je schoon met lauw water en ontvettende zeep. Voor het aluminium profiel kun je ook Periodi Clean gebruiken. Dit is een profielreiniger voor het reinigen van metalen delen. Gebruik geen hogedrukspuit om je serre schoon te maken. Door de hoge kracht van de spuit kun je de serre beschadigen.

3: Beheers de temperatuur

Zorg voor voldoende ventilatie in de serre om luchtvochtigheid te reguleren en condensatie te voorkomen. Overmatige vochtigheid kan leiden toch schimmelgroei en beschadiging van de materialen. Installeer indien nodig ventilatieopeningen of een automatisch ventilatiesysteem. Houd de serre daarnaast op de juiste temperatuur en voorkom temperatuurschommelingen. Dit kun je realiseren door middel van isolatie, verwarming- of koelingssytemen. Daarnaast kan het plaatsen van zonneschermen of schaduwdoeken helpen om de serre te beschermen tegen overmatige blootstelling aan direct zonlicht.

Om een lange levensduur van de serre te garanderen is het belangrijk deze goed te onderhouden. Dat doe je door deze regelmatig schoon te maken, de temperatuur in de serre te beheersen en schommelingen tegen te gaan en door voorafgaand te kiezen voor duurzame en optimaal isolerende materialen.

Meer weten over de geïsoleerde serres van Busscher Serrebouw?

 

Klik dan hier

Onderhoud van de serre

“Busscher Serrebouw is van begin tot eind een bedrijf dat staat voor vakmanschap gebleven. Van meedenken met het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van de serre, wij zijn meer dan tevreden. Wij raden Busscher Serrebouw dan ook ten zeerste aan.”

Fam. Dijkstra, Rotterdam

DE SERRE VAN UW DROMEN

Bent u op zoek naar een geïsoleerde serre op maat die naadloos aansluit bij uw woning en wensen? Ontdek dan de vele mogelijkheden van Busscher Serrebouw voor een serreaanbouw. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Busscher Serrebouw en laat u inspireren.

 

Ja, ik wil een afspraak

Busscher duurzaam