Triple-isolatieglas

Voorheen was de meest voorkomende vorm van isolatieglas: dubbelglas, maar de vraag naar energiebesparend wonen en werken neemt echter snel toe. Hieruit voorkomend ook de vraag naar triple-glas oftewel driedubbel glas. Triple glas isoleert namelijk tweemaal zo goed als dubbelglas. Zo gaat er in de winter minimaal warmte verloren en blijft het in de zomer lekker koel.

De werking van driedubbel glas

De spouw tussen twee enkele ruiten is van invloed op de isolerende werking van glas. Bij driedubbel isolatieglas zijn er twee spouwen. Tripleglas isoleert dan ook twee maal zo goed als dubbel glas en werkt dus extra energiebesparend. Behalve de spouwen spelen warmtegeleiding en warmtestraling een rol bij energiezuinige beglazing.

Energie besparen met triple-glas in serres en puien

Een leuk weetje is dat HR+++ (triple) glas ongeveer 10 kilogram per m² zwaarder is ten opzichte van standaard dubbel glas. Dit komt door de extra glasplaat en betekent dat de sponning wel geschikt moet zijn om dit extra gewicht te dragen. Serres en orangerieën van Busscher Serrebouw zijn uitermate geschikt voor het gebruik van triple / driedubbel glas. De geïsoleerde profielen zijn van voldoende omvang en sterkte om het driedubbele glas te dragen.

triple-glas serres

Een glazen aanbouw met tripleglas draagt bij aan een optimale energiebesparing. Hierdoor wordt het milieu minder belast en worden de energiekosten gereduceerd.

Serre aanbouw lichtstraat en vouwwand

 

Foto voorbeelden

Foto voorbeelden

Laat u inspireren door de foto's van serres, tuinkamers, glazen puien en terrasoverkappingen.

Bekijk de foto's
Afspraak showroom

Afspraak showroom

In onze showrooms zijn serres, overkappingen, lichtstraten en glazen puien 'live' te bezichtigen.

Afspraak maken