Afhankelijk van jouw smaak, budget en functionele behoeften zijn er allerlei mogelijkheden bij het ontwerp van een serreaanbouw. De keuze voor een bepaald ontwerp van een serre hangt in eerste instantie af van hoe je de serre wilt gaan gebruiken. Een uitbouw voor een woonkeuken vraagt tenslotte een heel ander ontwerp dan een tuinserre of een aanbouw voor een extra werkkamer. Daarnaast spelen praktische zaken als de stand van de zon en het type woning ook een belangrijke rol.

Vraag 1: In welke type woning woon je?

Het ontwerp van de serre is afhankelijk van de woning waarin je woont. Vrijstaande woningen bieden bijvoorbeeld mogelijkheden in het ontwerp dan tussenwoningen. Deze type woningen zijn beperkter in de breedte, waardoor het ontwerp veel meer gericht is op de diepte van de uitbouw. In het ontwerp van de serre wordt eenheid met de woning altijd meegenomen. Een harmonieus geheel zorgt ervoor dat de aanbouw het hart van de woning wordt. Een huis is in een bepaalde stijl gebouwd, bijvoorbeeld strak, klassiek of landelijk. Hoe duidelijker deze stijl zichtbaar is, hoe belangrijker het ontwerp van de serre wordt.

De keuze waar de serre geplaatst wordt heeft ook grote gevolgen voor het ontwerp. Kies je ervoor om deze aan de voor- of achterkant van de woning te plaatsen? Het ontwerp van de serre houdt vervolgens altijd rekening met de windrichting en de baan van de zon. Om zoveel mogelijk daglichttoetreding in de woning mogelijk te maken wordt daarom in veel gevallen gekozen om een extra lichtstraat te plaatsen.

Bekijk onze serres

Geïsoleerde serres
Minimalistische serre

Vraag 2: Welk materiaal heeft jouw voorkeur?

De keuze in het type materiaal is erg belangrijk voor het verdere ontwerp van de serre. Aluminium is het meest aangewezen materiaal voor een moderne uitstraling. Ook kan een houten serre, met eventueel een combinatie met aluminium, zorgen voor een klassieke en luxe stijl.

Aluminium heeft een grote draagkracht. Dat is handig bij grote glaspartijen. Daarnaast heeft het een strakke, elegante uitstraling door de fijne profielen en isoleert het beter dan andere type materialen. Aluminium is verkrijgbaar in veel kleursoorten. Daarentegen is hout een erg tijdloos materiaal met een warm en natuurlijk karakter. Het leent zich hierdoor uitstekend voor klassieke serres of landelijke serres, maar is door de vele afwerkingsmogelijkheden ook prima inzetbaar voor een serre in een strakkere stijl. Doordat dit type materiaal ook makkelijk te schilderen is, maakt het verschillende stijlen door de jaren heen mogelijk.

Vraag 3: Wat is het doel van de serre?

Het is belangrijk om het beoogde doel van de serre te overwegen bij het ontwerp van deze aanbouw. Zo heeft een ruimte waarin gewerkt moet worden een andere indeling dan een plek waar mensen samen komen om te borrelen, te koken en te ontspannen. Een serreaanbouw die gebruikt wordt als werkplek of kantoor heeft vaak een gesloten karakter. Er moet een mogelijkheid zijn om je terug te trekken en de ruimte af te sluiten. In dit ontwerp worden daarom vaak extra deuren geplaatst.

Een serre die voor ontspanning moet zorgen en het hart van de woning wordt, waar lekker gehobbyd of geborreld kan worden heeft een open karakter. Geen afsluitbare ruimte maar een ruimte die een op een betrokken wordt bij de woning en de tuin.

Minimalistische serre

“Busscher Serrebouw is van begin tot eind een bedrijf dat staat voor vakmanschap gebleven. Van meedenken met het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van de serre, wij zijn meer dan tevreden. Wij raden Busscher Serrebouw dan ook ten zeerste aan.”

Fam. Dijkstra, Rotterdam

DE SERRE VAN UW DROMEN

Denk je erover na een serre aan je woning te bouwen, maar vind je het lastig te bepalen welk ontwerp past bij jouw woonwensen? Stel jezelf dan altijd de volgende drie vragen: in welk type woning woon ik, welke materiaalsoort heeft mijn voorkeur en wat wordt het doel van de serre.

Bent u op zoek naar een serre op maat die naadloos aansluit bij uw woning en wensen? Ontdek dan de vele mogelijkheden van Busscher Serrebouw voor een serreaanbouw. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Busscher Serrebouw en laat u inspireren.

Ja, ik wil een afspraak