Dit Pinksterweekend zijn onze showrooms in Baarn en Ootmarsum gesloten. U vindt ons dit weekend op de Art of Living beurs Autotron Rosmalen. Klik hier om onze aangepaste openingstijden te bekijken.

Lichtstraat
Meer licht in huis

Lichtstraten komen steeds vaker voor in de ontwerpen van architecten en designers. Zij zien het potentieel in de lichtstraat om een donkere, sombere ruimte om te zetten in een zee van natuurlijk licht. In tegenstelling tot een traditionele aanbouw met plat dak, creëert een aanbouw met lichtstraat een geweldig ruimtelijk effect.

Ontdek de vele mogelijkheden van Busscher Serrebouw voor een lichtstraat uitbouw, lichtstraat aanbouw of reguliere lichtstraat. Maak een vrijblijvende afspraak!

lichtstraat plat dak

Een lichtstraat van Busscher
verzekert u van:

 • Begeleiding van het totale bouwproces
 • Uniek in ontwerp en uitvoering
 • Optimale isolatie
 • Kwaliteit en vakmanschap
 • Lange levensduur

Wij denken met u mee van idee en ontwerp tot en met de oplevering. Een lichtstraat (uitbouw of aanbouw) van Busscher Serrebouw betekent zorgeloos genieten!

Maak een afspraak

“De lichtstraat was een gouden greep en geeft prachtig licht in de woonkamer. Met zijn team van vaklieden hebben Martijn en Rob de verbouwing perfect begeleid en hoogwaardige kwaliteit geleverd met oog voor detail. De verbouwing liep mooi op schema. Er waren geen onverwachte kostenposten en het werk was pas klaar als alles perfect was. Heel veel dank Martijn, Rob en alle andere vaklieden!”

Fam. Dijkstra, Naarden

Lichtstraten van hout en aluminium

Busscher Serrebouw is specialist op het gebied van ontwerpen, leveren en monteren van geïsoleerde houten en aluminium lichtstraten. Wij maken lichtstraten op maat, met de keuze uit verschillende materialen, vormen en afmetingen. Van spectaculaire piramide lichtstraten, elegante acht-vormige tot een groot zadeldak of een lichtstraat met plat dak: alles is mogelijk.

Bekijk ook onze aluminium lichtstraten.

 

Technische informatie over een lichtstraat of daklicht

De constructie bestaat uit een gedeelte plat dak met daarin een hardhouten of aluminium lichtstraat. Deze vorm van aanbouwen is zeer populair om dat er een geheel eigen sfeer aan de aanbouw te geven is.

De aluminium lichtstraat wordt gemaakt van geïsoleerde en thermisch onderbroken profielen, de houten lichtstraat wordt gemaakt van hardhout met aluminium afwerking aan de buitenzijde, het toepassen van ventilatie dakramen is mogelijk en zeker aan te raden. Uw lichtstraat wordt door ons op maat gemaakt.

lichtstraat uitbouw
lichtstraat zadeldak

Geïsoleerde beglazing lichtstraat

De lichtstraten worden voorzien van HR++ of triple (3-dubbel) veiligheidsisolatieglas voor een optimale isolatie. In het dak en in de eventueel onderstaande kozijnen is ook zonwerende beglazing mogelijk. Zelfs zelfreinigende beglazing behoort tot de mogelijkheden. De ligging van uw huis en uw persoonlijke voorkeur bepalen de keus hierin. Aan u de keus!

Het dak- en kozijnglas worden bevestigd middels aluminium profielen, dat betekent: onderhoudsarm.

 

Ventilatie lichtstraat

In een ruimte waar geleefd wordt, is een goede ventilatie zeer belangrijk. Het is mogelijk om een (houten) lichtstraat, in welke vorm dan ook, te voorzien van een dakvenster. Een elektrisch bedienbaar of handmatig bedienbaar dakvenster zorgt voor een natuurlijke ventilatie.

Warme lucht stijgt op en moet op het hoogste punt naar buiten kunnen. Een dakvenster kan in elke gewenste stand geopend worden en is daardoor een perfecte vorm van ventilatie.

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  VEEL GESTELDE VRAGEN OVER EEN LICHTSTRAAT

  Hieronder vindt u antwoorden op de veel gestelde vragen over een lichtstraat. Van de voordelen tot aan informatie over vergunningen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

  Een lichtstraat is een constructie op het dak van een aanbouw of uitbouw die bestaat uit een plat dak met daarin een glazen dakconstructie. Hierdoor wordt er natuurlijk licht in de ruimte gebracht en ontstaat er een ruimtelijk effect.

  Een lichtstraat zorgt voor meer natuurlijk licht in huis en creëert een ruimtelijk effect. Het brengt een donkere, sombere ruimte tot leven. Bovendien wordt de ruimte goed geïsoleerd en kan er gekozen worden voor verschillende soorten beglazing en ventilatie.

  Busscher Serrebouw begeleidt het totale bouwproces van idee en ontwerp tot en met de oplevering. Ze maken lichtstraten op maat met verschillende materialen, vormen en afmetingen, zoals geïsoleerde houten en aluminium lichtstraten. De lichtstraten worden voorzien van HR++ of triple veiligheidsisolatieglas en er kan gekozen worden voor verschillende soorten ventilatie.

  De lichtstraten worden voorzien van HR++ of triple veiligheidsisolatieglas voor een optimale isolatie. Het is ook mogelijk om zonwerende en zelfreinigende beglazing te gebruiken. De keuze hangt af van de ligging van het huis en persoonlijke voorkeur.

  Een lichtstraat kan worden voorzien van een (houten) dakvenster voor natuurlijke ventilatie. Dit kan handmatig of elektrisch bediend worden. Een dakvenster zorgt ervoor dat warme lucht op het hoogste punt naar buiten kan en is een perfecte vorm van ventilatie in een ruimte waar geleefd wordt.