Lichtstraat

Meer licht in huis! Lichtstraten komen steeds vaker voor in de ontwerpen van architecten en designers. Zij zien het potentieel in de lichtstraat om een donkere, sombere ruimte om te zetten in een zee van natuurlijk licht. In tegenstelling tot een traditionele aanbouw met plat dak, creëert een aanbouw met lichtstraat een geweldig ruimtelijk effect.

Serre aanbouw lichtstraat en vouwwand

Lichtstraten van hout en aluminium

Busscher Serrebouw is specialist op het gebied van ontwerpen, leveren en monteren van geïsoleerde houten en aluminium lichtstraten.
Wij maken lichtstraten op maat met de keuze uit verschillende materialen, vormen en afmetingen. Van spectaculaire piramide lichtstraten, elegante acht-vormige tot een groot zadeldak: alles is mogelijk.

Bekijk ook: houten lichtstraten en aluminium lichtstraten.

3D view:

 

Lichtstraat en houten vouwwand

Technische informatie over een lichtstraat of daklicht

De constructie bestaat uit een gedeelte plat dak met daarin een hardhouten of aluminium lichtstraat. Deze vorm van aanbouwen is zeer populair om dat er een geheel eigen sfeer aan de aanbouw te geven is. De aluminium lichtstraat wordt gemaakt van geïsoleerde en thermisch onderbroken profielen, de houten lichtstraat wordt gemaakt van hardhout met aluminium afwerking aan de buitenzijde, het toepassen van ventilatie dakramen is mogelijk en zeker aan te raden. Uw lichtstraat wordt door ons op maat gemaakt.

Lichtstraat in het dak

Geïsoleerde beglazing lichtstraat

De lichtstraten worden voorzien van HR++ of triple (3-dubbel) veiligheidsisolatieglas voor een optimale isolatie. In het dak en in de eventueel onderstaande kozijnen is ook zonwerende beglazing mogelijk. Zelfs zelfreinigende beglazing behoort tot de mogelijkheden. De ligging van uw huis en uw persoonlijke voorkeur bepalen de keus hierin. Aan u de keus!

Het dak- en kozijnglas worden bevestigd middels aluminium profielen, dat betekent: onderhoudsarm.

Serre met glazen vouwwand

Ventilatie lichtstraat

In een ruimte waar geleefd wordt, is een goede ventilatie zeer belangrijk. Het is mogelijk om een (houten) lichtstraat, in welke vorm dan ook, te voorzien van een dakvenster. Een elektrisch bedienbaar of handbedienbaar dakvenster zorgt voor een natuurlijke ventilatie. Warme lucht stijgt op en moet op het hoogste punt naar buiten kunnen. Een dakvenster kan in elke gewenste stand geopend worden en is daardoor een perfecte vorm van ventilatie.

Houten vouwwand in de serre

Montage lichtstraat

Onze lichtstraten zijn ontworpen om gemonteerd te worden op een bouwkundige opstand. Hierdoor zijn de lichtstraten eenvoudig op een nieuw dak te monteren maar ook op een bestaand dak.

 

Foto's lichtstraten

Foto's lichtstraten

Bekijk de foto's van de lichtstraten die wij geplaatst hebben in de aanbouw van woningen of serres.

Bekijk hier de foto's
Afspraak maken

Afspraak maken

In onze showroom laten wij u graag alle mogelijkheden en materialen zien. Maak een afspraak voor advies en ontwerp!

Maak een afspraak
Brochure aanvragen?

Brochure aanvragen?

In onze brochure leest u alles over de mogelijkheden.

Vraag aan

Beoordeling Klantenvertellen