Lichtstraat
Meer licht in huis

Lichtstraten komen steeds vaker voor in de ontwerpen van architecten en designers. Zij zien het potentieel in de lichtstraat om een donkere, sombere ruimte om te zetten in een zee van natuurlijk licht. In tegenstelling tot een traditionele aanbouw met plat dak, creëert een aanbouw met lichtstraat een geweldig ruimtelijk effect.

Ontdek de vele mogelijkheden van Busscher Serrebouw voor een lichtstraat uitbouw, lichtstraat aanbouw of reguliere lichtstraat. Maak een vrijblijvende afspraak!

lichtstraat plat dak

Een lichtstraat van Busscher
verzekert u van:

 • Begeleiding van het totale bouwproces
 • Uniek in ontwerp en uitvoering
 • Optimale isolatie
 • Kwaliteit en vakmanschap
 • Lange levensduur

Wij denken met u mee van idee en ontwerp tot en met de oplevering. Een lichtstraat (uitbouw of aanbouw) van Busscher Serrebouw betekent zorgeloos genieten!

Maak een afspraak

“De lichtstraat was een gouden greep en geeft prachtig licht in de woonkamer. Met zijn team van vaklieden hebben Martijn en Rob de verbouwing perfect begeleid en hoogwaardige kwaliteit geleverd met oog voor detail. De verbouwing liep mooi op schema. Er waren geen onverwachte kostenposten en het werk was pas klaar als alles perfect was. Heel veel dank Martijn, Rob en alle andere vaklieden!”

Fam. Dijkstra, Naarden

Lichtstraten van hout en aluminium

Busscher Serrebouw is specialist op het gebied van ontwerpen, leveren en monteren van geïsoleerde houten en aluminium lichtstraten. Wij maken lichtstraten op maat, met de keuze uit verschillende materialen, vormen en afmetingen. Van spectaculaire piramide lichtstraten, elegante acht-vormige tot een groot zadeldak: alles is mogelijk.

Bekijk ook onze aluminium lichtstraten.

 

Technische informatie over een lichtstraat of daklicht

De constructie bestaat uit een gedeelte plat dak met daarin een hardhouten of aluminium lichtstraat. Deze vorm van aanbouwen is zeer populair om dat er een geheel eigen sfeer aan de aanbouw te geven is.

De aluminium lichtstraat wordt gemaakt van geïsoleerde en thermisch onderbroken profielen, de houten lichtstraat wordt gemaakt van hardhout met aluminium afwerking aan de buitenzijde, het toepassen van ventilatie dakramen is mogelijk en zeker aan te raden. Uw lichtstraat wordt door ons op maat gemaakt.

lichtstraat uitbouw
lichtstraat zadeldak

Geïsoleerde beglazing lichtstraat

De lichtstraten worden voorzien van HR++ of triple (3-dubbel) veiligheidsisolatieglas voor een optimale isolatie. In het dak en in de eventueel onderstaande kozijnen is ook zonwerende beglazing mogelijk. Zelfs zelfreinigende beglazing behoort tot de mogelijkheden. De ligging van uw huis en uw persoonlijke voorkeur bepalen de keus hierin. Aan u de keus!

Het dak- en kozijnglas worden bevestigd middels aluminium profielen, dat betekent: onderhoudsarm.

 

Ventilatie lichtstraat

In een ruimte waar geleefd wordt, is een goede ventilatie zeer belangrijk. Het is mogelijk om een (houten) lichtstraat, in welke vorm dan ook, te voorzien van een dakvenster. Een elektrisch bedienbaar of handmatig bedienbaar dakvenster zorgt voor een natuurlijke ventilatie.

Warme lucht stijgt op en moet op het hoogste punt naar buiten kunnen. Een dakvenster kan in elke gewenste stand geopend worden en is daardoor een perfecte vorm van ventilatie.

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen