Aluminium lichtstraat
Extra licht in huis

Lichtstraten leggen het accent op een ruimte! Het maakt van bijvoorbeeld een woonkeuken, eetkamer of zithoek een heerlijke lichte en comfortabele ruimte. Ook geeft een lichtstraat een buitengevoel. Ook als de weersomstandigheden niet goed zijn, krijg je binnen toch het gevoel buiten te zijn.

lichtstraat aluminium

Een aluminium lichtstraat van Busscher
verzekert je van:

 • Begeleiding van totale bouwproces
 • Uniek in ontwerp en uitvoering
 • Optimale isolatie
 • Kwaliteit en vakmanschap
 • Lange levensduur

Wij denken met u mee van idee en ontwerp tot en met de oplevering. Een aluminium lichtstraat van Busscher betekent zorgeloos genieten!

Maak een afspraak

“Van begin (eerste gesprek) tot aan eind (oplevering serre) is er niets aan te merken op het proces. Wij voelden ons ontzorgt, goed begeleid en hebben uiteindelijk een prachtige uitbouw aan onze woning.”

Vahid, Utrecht

Lichtstraat: de technische informatie

Een lichtstraat met geïsoleerde aluminium profielen is onderhoudsarm. De profielen zijn sterk , kleurvast en tevens thermisch onderbroken, waardoor de warmte binnen blijft en de kou buiten. Aluminium profielen zijn slank en zijn in veel kleuren verkrijgbaar. Qua ontwerp is er veel mogelijk, de lichtstraten worden door Busscher Serrebouw op maat gemaakt.

Beglazing lichtstraat

De lichtstraten worden voorzien van HR++ veiligheidsisolatieglas, zelfs triple-glas is mogelijk. In het dak en in de eventueel onderstaande kozijnen is ook zonwerende beglazing mogelijk. De ligging van uw huis en uw persoonlijke voorkeur bepalen de keus hierin. Aan u de keus!

lichtstraat van aluminium
lichtstraat

Onderhoudsarm

De aluminium profielen worden gemoffeld of geanodiseerd in elke gewenste kleur, dat betekent: nooit meer schilderen en dus onderhoudsarm! Onze lichtstraten zijn ontworpen om gemonteerd te worden op een bouwkundige opstand. Hierdoor zijn de lichtstraten eenvoudig op een nieuw dak te monteren maar ook op een bestaand dak.

Ventilatie lichtstraat

In een ruimte waar geleefd wordt, is een goede ventilatie zeer belangrijk. Het is mogelijk om een (houten) lichtstraat, in welke vorm dan ook, te voorzien van een dakvenster. Een elektrisch bedienbaar of handbedienbaar dakvenster zorgt voor een natuurlijke ventilatie. Warme lucht stijgt op en moet op het hoogste punt naar buiten kunnen. Een dakvenster kan in elke gewenste stand geopend worden en is daardoor een perfecte vorm van ventilatie.

Zonwering lichtstraat

Er zijn veel soorten zonwering mogelijk in een lichtstraat. De keuze voor zonwering is erg persoonlijk, iedereen ervaart warmte en zonlicht op een andere manier. In de showroom van Busscher Serrebouw in Ootmarsum zijn verschillende soorten zonwering te bezichtigen.

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen