Aluminium lichtstraat

Lichtstraten leggen het accent op een ruimte! Het maakt van bijvoorbeeld een woonkeuken, eetkamer of zithoek een heerlijke lichte en comfortabele ruimte. Ook geeft een lichtstraat een buitengevoel. Ook als de weersomstandigheden niet goed zijn, krijg je binnen toch het gevoel buiten te zijn.

Lichtstraat: de technische informatie

Een lichtstraat met geïsoleerde aluminium profielen is onderhoudsarm. De profielen zijn sterk , kleurvast en tevens thermisch onderbroken, waardoor de warmte binnen blijft en de kou buiten. Aluminium profielen zijn slank en zijn in veel kleuren verkrijgbaar. Qua ontwerp is er veel mogelijk, de lichtstraten worden door Busscher Serrebouw op maat gemaakt.

Lichtstraat met dakvenster

Beglazing lichtstraat

De lichtstraten worden voorzien van HR++ veiligheidsisolatieglas, zelfs triple-glas is mogelijk. In het dak en in de eventueel onderstaande kozijnen is ook zonwerende beglazing mogelijk. De ligging van uw huis en uw persoonlijke voorkeur bepalen de keus hierin. Aan u de keus!

Klassieke serre met lichtstraat

Onderhoudsarm

De aluminium profielen worden gemoffeld of geanodiseerd in elke gewenste kleur, dat betekent: nooit meer schilderen en dus onderhoudsarm!

Serre met lichtstraat en CERO schuifpuien

Montage lichtstraat

Onze lichtstraten zijn ontworpen om gemonteerd te worden op een bouwkundige opstand. Hierdoor zijn de lichtstraten eenvoudig op een nieuw dak te monteren maar ook op een bestaand dak.

Geïsoleerde serre met veel glas

Ventilatie lichtstraat

In een ruimte waar geleefd wordt, is een goede ventilatie zeer belangrijk. Het is mogelijk om een (houten) lichtstraat, in welke vorm dan ook, te voorzien van een dakvenster. Een elektrisch bedienbaar of handbedienbaar dakvenster zorgt voor een natuurlijke ventilatie. Warme lucht stijgt op en moet op het hoogste punt naar buiten kunnen. Een dakvenster kan in elke gewenste stand geopend worden en is daardoor een perfecte vorm van ventilatie.

Houten vouwwand in de serre

Zonwering lichtstraat

Er zijn veel soorten zonwering mogelijk in een lichtstraat. De keuze voor zonwering is erg persoonlijk, iedereen ervaart warmte en zonlicht op een andere manier. In de showroom van Busscher Serrebouw in Ootmarsum zijn verschillende soorten zonwering te bezichtigen.

schuifdeur glas

 

Foto voorbeelden

Foto voorbeelden

Lichtstraten zijn er in verschillende vormen en materialen. Bekijk hier de voorbeelden.

Naar de foto's
Brochure aanvragen

Brochure aanvragen

In onze brochure vindt u alle informatie over lichtstraten en nog veel meer over 'bouwen met glas'.

Vraag aan