Minimalistische schuifpuien in Volendam

Kies je voor een serre, dan wil je er natuurlijk alle gemakken van beleven. Daar komt een weids uitzicht, veel daglicht en warmte in de woning bij kijken. Deze serre met minimalistische schuifpuien voldoet aan alle laatstgenoemde verwachtingen. De bewoners van deze vrijstaande dijkwoning genieten vier seizoenen lang van alle gemakken van de uitbouw.

 

Technische specificaties

U ziet hier CERO minimalistische schuifpuien, voorzien van:

 • Drie 3-sporige minimalistische schuifpuien en hebben allen een breedte van 5,5 meter.
 • Deze puien kunnen naar links er rechts verplaatst worden, hierdoor zijn er oneindig veel openingsmogelijkheden.
 • Ook zorgt dit ervoor dat aan beide kanten van de serre een open hoek gecreëerd kan worden.
 • Het karakteristieke van deze schuifpuien is het ruimtelijke effect.
 • De smalle kozijnen zorgen voor een vrij zicht naar buiten.
 • De minimalistische puien zijn voorzien van HR++ veiligheidsbeglazing.
Serre met schuifpuien

Het proces

De woning, gelegen in het vlakke landschap van Volendam, is gebouwd op een dijk waardoor deze hoger uitkomt dan de tuin. Dit zorgt voor een weids uitzicht op de omgeving. De plek waar de serre is gemonteerd was voorheen een buitenterras. De bewoners zaten hier graag, maar bij een sterke wind werd dit oncomfortabel. “We wilden buiten graag naar binnen halen, dat was voor ons de belangrijkste reden om een serre te plaatsen,” aldus de bewoners: “Allereerst dachten we aan een overkapping of tuinkamer. In dat geval zou de wind een storende factor zijn. Daarom besloten we voor een geïsoleerde serre te gaan.”

Toen deze woonwens werd geschetst, kwamen de bewoners langs in de showroom van Busscher Serrebouw in Baarn. Dit bezoek bevestigde het verlangen naar een geïsoleerde serre met minimalistische schuifpuien. “Het proces na dit bezoek verliep super, de voorbereidingen werden getroffen en er werden afspraken gemaakt. Ook de bouw was binnen een paar dagen afgerond. We kozen voor een eigen aannemer, dit schakelde prima en het contact met Busscher bleef erg persoonlijk.”

Er worden veel uren doorgebracht in de geplaatste serre: “Eigenlijk zijn we altijd te vinden in onze serre, het is ook een heerlijke werkplek. Als het zonnetje schijnt warmt de serre vrij snel op, maar we kunnen de temperatuur goed regelen door de deur aan ons huis open te schuiven waardoor de warmte zich verspreid. Erg duurzaam dus. Zelfs met regenachtig weer kunnen de schuifpuien open en is het heerlijk vertoeven in de serre.” Bij een oostenwind worden de schuifpuien richting het westen geopend en andersom, vertellen de bewoners: “We beleven alle vier de seizoenen zo goed in de serre.”


Serre in Volendam, Noord-Holland

Wist u dat wij niet alleen in Volendam maar ook in uw omgeving een prachtige luxe schuifpui op maat kunnen realiseren? Neem gerust contact op en dan kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden voor een luxe schuifpui op maat.

Ja, ik wil meer informatie

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

  Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

  Coen, Utrecht