Er bestaan veel verschillende typen serre aanbouwen. Iedere woning is uniek en vraagt daarom om een uniek serredesign. Bij het ontwerp van een serreaanbouw zijn er verschillende aspecten waar rekening mee gehouden wordt. Daarnaast zijn de woonwensen en -behoeftes belangrijk. Bij het bepalen van de type serre is het ook belangrijk de huidige woonsituatie mee te nemen. Wat zijn bijvoorbeeld de condities van de woning, de ruimte en de maatvoeringen. Afhankelijk daarvan wordt de type serre bepaald.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden in ontwerp en materiaal. Waar de een kiest voor een glazen vouwwand, heeft de ander een voorkeur voor minimalistische schuifpuien of een klassieke orangerie. De keuze voor een modern, landelijk of klassiek design hangt af van de uitstraling van de woning.

Serreaanbouw met een glazen vouwwand

Men kiest voor een glazen vouwwand als je een open en luchtige sfeer wilt creëren. Een vouwwand geeft een gevoel van openheid en lichtheid. Het geeft je de mogelijkheid om de grens tussen binnen en buiten te vervagen en meer natuurlijk licht binnen wil laten. Je kunt gemakkelijker vanuit je woonkamer naar je terras of tuin gaan.

Een glazen vouwwand is een stijlvol en modern element die je aan je woning toevoegt. Deze wordt vaak gebruikt als je een strakke en minimalistische uitstraling wilt creëren. Wanneer de bijbehorende tuin niet groot is, biedt een vouwwand een goede oplossing. Deze vouwt zich namelijk in, waardoor het minimale ruimte tot zich neemt.

 

Bekijk onze glazen serres

Comfortabele serre in Nieuw Vennep

Serreaanbouw met minimalistische schuifpuien

Een minimalistische schuifpui is een goede optie als je op zoek bent naar een modern en strak ontwerp dat veel natuurlijk licht binnenlaat. Schuifpuien passen goed bij een modern interieur met strakke lijnen en een minimalistische uitstraling. Het kan helpen om de algehele uitstraling van je interieur te verbeteren. Daarnaast laten ze veel natuurlijk licht binnen, dit helpt je woning lichter en helderder te maken. Minimalistische schuifpuien kunnen soms wel 55 kilogram per vierkante meter wegen. Vanwege de grootte van de puien wordt er vaak voor schuifpuien gekozen wanneer de rest van de woning ook omvangrijk is.

 

Bekijk onze minimalistische schuifpuien

Poolhouse serre

Serreaanbouw met een klassieke orangerie

Een klassieke orangerie is een goede keuze als je op zoek bent naar een elegante en stijlvolle uitbreiding van je woning. Je houdt bijvoorbeeld van de klassieke architectuur, denk bijvoorbeeld aan een landhuis of een herenhuis. Hierbij kan een orangerie helpen om de architectonische uitstraling van je woning te optimaliseren. Daarnaast is een orangerie erop ontworpen om veel natuurlijk licht binnen te laten. Dit kan gunstig zijn als je in een donkere woning woont en je de nadruk wilt leggen op de natuurlijke omgeving rondom je woning. Een orangerie kan er daarnaast ook voor zorgen dat de rest van de verdieping lichter wordt. Een orangerie is oorspronkelijk ontworpen om citrusvruchten en ander exotische planten te kweken. Als je van tuinieren houdt en graag planten kweekt, kan een orangerie een geweldige ruimte zijn om dit te doen.

 

Bekijk onze orangerieën

 

Er zijn verschillende typen serres. Waar de een geschikter is voor een stadswoning, is de ander geschikter voor een herenhuis of villa. Bij de keuze voor een serreaanbouw wordt er altijd gekeken naar de type woning, de woonwensen en de woonsituatie. Afhankelijk daarvan kiest men voor een vouwwand, schuifpui of klassieke orangerie.

Busscher Serrebouw is van begin tot eind een bedrijf dat staat voor vakmanschap gebleven. Van meedenken met het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van de serre, wij zijn meer dan tevreden. Wij raden Busscher Serrebouw dan ook ten zeerste aan.”

Fam. Dijkstra, Rotterdam