Ook Busscher Serrebouw viert de zomer. Daarom werken wij met aangepaste openingstijden op de volgende dagen: Vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli: Showroom in Baarn gesloten | Zaterdag 27 juli t/m maandag 19 augustus: Showroom in Ootmarsum gesloten

Het is de wow-factor van je huis: de serre. Maar hoe kun je jouw serre het beste inrichten? Wordt het een groene oase, maak je er je werkplek van of wil je van alles een beetje? Laat je inspireren. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het inrichten van je serre.

1: Less is more

Het belangrijkste waar je op moet letten bij de inrichten van je serre is het natuurlijke daglicht. Je hebt natuurlijk niet voor niets een glazen serre laten plaatsen. Het zonlicht moet zijn weg naar binnen kunnen treden en de (gehele) verdieping natuurlijk laten verlichten. Houd vast aan de slogan ‘less is more’ en zorg ervoor dat het zonlicht dat door het glas naar binnenvalt tot zijn recht komt. Wanneer je de serre vol zet met meubels, planten en lampen, zorg je ervoor dat de serre optisch kleiner lijkt. Kies daarom voor minder meubels en gebruik lichte kleuren, zodat de ruimte groter oogt.

Geïsoleerde serres
Minimalistische serre

2: Creëer een groene oase

In een serre is veel natuurlijk licht te vinden door de flinke raampartijen. Dit maakt het de perfecte ruimte voor kamerplanten. Tover de serre daarom om tot een groene oase door er jouw favoriete exemplaren neer te zetten. Met een paar stoere potten fleur je je ruimte eenvoudig om en geniet je van een heerlijke bloemengeur. Vul aan met wat kleine varianten of wissel af met hangplanten. Let wel goed op hoeveel direct licht er in de serre te vinden is. Niet alle planten kunnen goed omgaan met veel direct zonlicht.

Een serre is ook de aangewezen plek om eventuele buitenplanten te laten overwinteren. Denk bijvoorbeeld aan een olijfboom. Of wat dacht je van een indoor moes- of kruidentuin?

3: Bepaal het doel van de serre en maak er jouw eigen multifunctionele ruimte van

Comfortabele serre – Een serre kan goed dienen als plek om compleet tot rust te komen. Verban schermen uit de ruimte en ga voor extra comfort. Denk aan een fijne relaxbank of een grote stoel waarin je in alle rust een boek kunt lezen. Zorg voor een grote hoeveelheid aan kussens en een vloerkleed voor extra sfeer en gevoel van geborgenheid.

Studeer- en werkplek – Van een serre jouw werkplek maken? Met een groot bureau, comfortabele bureaustoel en voldoende plek voor boeken en werkspullen tover je de serre om tot een studeer- of werkplek. Zet in verband met de lichtinval het bureau op een plek neer waarbij schermen goed zichtbaar blijven.

De serre als centrale plek – Een ruimte creëren waar je met elkaar gezellig samen kunt komen? Een grote eettafel, voldoende stoelen en een gezellige tafelsetting zijn de drie elementen om fijn samen te komen. Voor uitgebreidere diners of een luxe ontbijt in het weekend: gebruik de ruimte om samen te komen voor speciale gelegenheden of als plek waar je familie en vrienden kunt ontvangen.

Minimalistische serre

 

4: Zoek een passende vloer

Voor een serre is een stenen vloer het meest geschikt. Dit materiaal kan goed tegen temperatuursverschillen en is ook geschikt voor vloerverwarming. Als je niet weg bent van een stenen vloer, dan raden we je een betonvloer of houten vloer aan. Deze soorten vloeren zijn makkelijk te reinigen en hebben een stoere uitstraling. Houd bij de aanleg van een houten vloer wel rekening met eventuele verkleuring van het hout door de zon. Streef je juist naar een warme uitstraling van je serre? Denk dan eens aan tapijt of een vloerkleed. Houd in dat geval wel rekening met dat het schoonmaken meer werk is.

“Busscher Serrebouw is van begin tot eind een bedrijf dat staat voor vakmanschap gebleven. Van meedenken met het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van de serre, wij zijn meer dan tevreden. Wij raden Busscher Serrebouw dan ook ten zeerste aan.”

Fam. Dijkstra, Rotterdam

DE SERRE VAN UW DROMEN

Denk je erover na een serre aan je woning te bouwen, maar vind je het lastig te bepalen welk ontwerp past bij jouw woonwensen? Stel jezelf dan altijd de volgende drie vragen: in welk type woning woon ik, welke materiaalsoort heeft mijn voorkeur en wat wordt het doel van de serre.

Bent u op zoek naar een serre op maat die naadloos aansluit bij uw woning en wensen? Ontdek dan de vele mogelijkheden van Busscher Serrebouw voor een serreaanbouw. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Busscher Serrebouw en laat u inspireren.

Ja, ik wil een afspraak

Busscher duurzaam