Ook Busscher Serrebouw viert de zomer. Daarom werken wij met aangepaste openingstijden op de volgende dagen: Vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli: Showroom in Baarn gesloten | Zaterdag 27 juli t/m maandag 19 augustus: Showroom in Ootmarsum gesloten

Elke dag produceren mensen, huisdieren en planten vocht in een huis. Daarnaast vervuilen kookluchtjes, rook en allergieopwekkende stoffen de lucht. Door te ventileren wordt de vochtige en vervuilde lucht afgevoerd naar buiten. Is uw woning goed geïsoleerd? Dan is het extra belangrijk om goed te ventileren.

Download hier de flyer met informatie over ventilatie

Condensatievocht

Ervaar je vocht (condensatievocht) aan de binnenkant van je ramen of op de profielen van je aanbouw? Dit is geen lekkage, maar het gevolg van onvoldoende ventilatie. Condensatievocht in uw aanbouw ontstaat als vochtige lucht geen uitweg vindt. De condens hecht zich aan de koudere oppervlaktes wat uiteindelijk tot schimmelvorming kan leiden. Als dit te ver gaat, kun je zelfs gezondheidsproblemen ervaren. Naast goed ventileren is het ook belangrijk dat de ruimte wordt verwarmd. Goed ventileren en verwarmen zijn twee cruciale aspecten om een vochtige ruimte tegen te gaan. Daarom herhalen we met klem: Isoleren is ventileren.

Geïsoleerde serres
Minimalistische serre

Directe gevolgen van onvoldoende ventilatie:

• Schimmelvorming
• Gezondheidsproblemen
• Hoge energiekosten
• Vochtplekken en schade
• Slecht ruikende kamers
• Structurele schade

Goed ventileren = minder energiekosten
Droge lucht geleidt warmte beter, waardoor de lucht sneller verwarmd wordt dan vochtige lucht. Je hebt dus minder energie nodig om te verwarmen.

“Busscher Serrebouw is van begin tot eind een bedrijf dat staat voor vakmanschap gebleven. Van meedenken met het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van de serre, wij zijn meer dan tevreden. Wij raden Busscher Serrebouw dan ook ten zeerste aan.”

Fam. Dijkstra, Rotterdam

DE SERRE VAN UW DROMEN

Er zijn verschillende manieren om van een serre een duurzame aanbouw te maken. Het begint bij het juist onderhouden van de serre. Daarnaast kun je ervoor kiezen natuurlijke ventilatie-oplossingen en duurzaam toebehoren te plaatsen en te investeren in hoogwaardige beglazing en optimale profielen.

Bent u op zoek naar een serre op maat die naadloos aansluit bij uw woning en wensen? Ontdek dan de vele mogelijkheden van Busscher Serrebouw voor een serreaanbouw. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Busscher Serrebouw en laat u inspireren.

Ja, ik wil een afspraak

Meer blogs binnen: Nieuws

Busscher duurzaam