De werkwijze van Busscher Serrebouw

Een eerste afspraak in de showroom

In onze unieke serre showrooms in Ootmarsum en Baarn staan diverse serres opgesteld. U kunt voorbeelden zien van minimalistische (schuif)puien, allerlei soorten vouwwanden: houten vouwwanden, aluminium vouwwanden en een geheel houten serre. Tevens kunt u diverse lichtstraten bewonderen; een aluminium lichtstraat, een houten lichtstraat en een compleet glasdak. Een bezoek aan onze showroom is eigenlijk het beste begin van uw bouwplannen.

Tijdens ons eerste gesprek over de aanbouw van een serre gaan we samen de voorwaarden bespreken waar uw serre aanbouw aan moet voldoen. Als u ervoor kunt zorgen dat u tekeningen van uw woning en foto’s van de bestaande situatie meeneemt dan kunnen we de ideeën bespreken en op papier zetten. Wanneer bijvoorbeeld uw woning op heipalen staat dan moet uw aanbouw vrijwel zeker op palen komen te staan (misschien heeft u een sondatierapport van de woning of anders is deze bij uw gemeente te verkrijgen). Als wij in het bezit zijn van deze gegevens kunnen wij een goed  serre ontwerp maken. Om te kijken of uw serre of orangerie vergunningsvrij aangebouwd mag worden, kunt u hier alvast even kijken.

Tijdens de afspraak in onze serre showroom spreken wij uw eisen en wensen door, deze staan immers centraal. Wij maken de eerste schetsen van de te maken serre aanbouw of orangerie aanbouw. Wanneer het schetsontwerp gereed is nemen wij een checklist door, deze lijst bevat alle aspecten aangaande de serre en het bijbehorende bouwkundig- en installatiewerk. Het eerste gesprek duurt meestal 1,5 uur. Vaak kan er in het eerste gesprek al een nauwkeurige prijsindicatie worden afgegeven.

Opstellen offerte:

Nadat in het eerste gesprek duidelijk is geworden wat de eisen, wensen en de mogelijkheden zijn, gaan wij aan de slag met de offerte. Hiervoor brengen wij een bezoek aan u om de situatie ter plaatse te bekijken. Wij meten de bestaande situatie nauwkeurig in en maken foto’s van de bestaande situatie. Het schetsontwerp wordt samen met u nog eens doorgesproken en eventueel aangepast. De offerteprijs van de serre, orangerie, tuinkamer of glazen vouwwand/schuifpui wordt nauwkeurig bepaald en vervolgens wordt het bouwkundige werk gecalculeerd. Voor de installatie-werkzaamheden wordt een nauwkeurige stelpost opgenomen.

Uw offerte wordt door ons met de meeste zorg samengesteld en in een persoonlijk gesprek aan u uitgelegd en overhandigd. Voor het opstellen van de offerte zullen wij gebruik maken van het eventueel aanwezige sondatierapport.

Hoe nu verder?

Als de offerte naar wens is en het is tijd om uw serre, orangerie of tuinkamer te gaan bestellen dan sturen wij een opdrachtbevestiging. Wanneer deze ondertekent retour is ontvangen, gaan we voor u aan het werk en gaan van start met het verzorgen van de eventueel benodigde omgevingsvergunning. De benodigde statische berekeningen verzorgen wij uiteraard ook. Dit alles is altijd bij de prijs inbegrepen. Alleen de legeskosten (bij vergunning aanvraag) zijn voor uw rekening.

In de planning:
Is de goedkeuring van de gemeente binnen, of betreft het een vergunningsvrij traject, dan wordt uw verbouwing ingepland. Uw serre, orangerie of tuinkamer wordt gemonteerd na ca. 8 tot 10 werkweken, er worden gedetailleerde werktekeningen gemaakt van uw serre aanbouw en deze nemen wij uitgebreid met u door. Wij zorgen ervoor dat alles bouwtechnisch en planmatig op elkaar aansluit. Voor uw serre aanbouw wordt een planning opgesteld en bewaakt zodat alles vlekkeloos verloopt. Alles wordt door ons gecoördineerd. U hoeft zelf nergens achteraan. Tijdens de verbouwing ziet u ons regelmatig verschijnen om te controleren en indien nodig bij te sturen. Ook nemen wij de tijd om het verloop van de verbouwing met u te bespreken. Dit doen wij tot en met de oplevering van de serre. Bouwen met Busscher Serrebouw betekent dat u met onze expertise verzekerd bent van een zorgeloos verbouwtraject met een prachtig eindresultaat.

Wat kunt u van ons verwachten:

-Eerlijk en oprecht advies.
-Aanvragen van de vergunningen.
-Alle voorkomende bouwwerkzaamheden inclusief installatiewerk en afbouw.
-Het leveren en monteren van alle soorten hoogwaardige serres en orangerieën, geheel houten serres, aluminium serres of een combinatie van deze materialen.
-Een origineel en exclusief ontwerp waarbij wij niet gebonden zijn aan standaard maten of vormen, wij kunnen meer!
-Bouwbegeleiding tijdens het gehele trajact.
-Dat wij samen met onze Twentse vakmannen onze afspraken nakomen met een nuchtere Twentse instelling.

Afspraak maken

Afspraak maken

Uw (ver)bouwplannen starten in onze showroom. Maak een eerste ontwerp en laat uw informeren over alle mogelijkheden!

Maak een afspraak
Brochure aanvragen

Brochure aanvragen

Een uitgebreide brochure met informatie, inspiratie en vele voorbeelden.

Vraag aan
Foto voorbeelden

Foto voorbeelden

Busscher Serrebouw maakt serres, orangerieën, glazen vouwwand en minimalistische (schuif)puien op maat.

Bekijk hier