Rustieke serre met tuinkamer in Noordlaren

Fenomenale uitzichten op deze unieke locatie in het Groningse dorpje Noordlaren. Deze uitbouw door Busscher Serrebouw doet ervoor zorgen dat het weidse zicht wordt gekoesterd en de bewoners ieder moment van de dag kunnen genieten van hun serre. De familie wilde graag hun woning uitbreiden en een connectie creëren met het buitenleven. Het was hun wens om de verschillende seizoenen van dichtbij mee te maken. Zowel bij regen als zonneschijn genieten ze vanuit hun serre van het moois uit de natuur.

Technische specificaties

 • De geplaatste serreaanbouw aan de keuken is voorzien van een vijfdelige (5 meter breed) en een driedelige (3 meter breed) vouwwand en modelkozijnen in de topgevel. Beide vouwwanden zijn 2,7 meter hoog.
 • Beide vouwwanden kunnen volledig geopend worden voor een optimale verbinding tussen binnen en buiten.
 • Daarnaast heeft Busscher Serrebouw de tuinkamer van de familie Niezen mogen voorzien van een vierdelige vouwwand en vaste puien. Deze zijn voorzien van HR++ isolatieglas.
 • De familie heeft deze tuinkamer omgetoverd tot een comfortabele lounge met een rustiek, landelijke stijl.
multifunctionele serre met vouwwand

Het proces

“We wilden onze woning graag uitbreiden,” aldus de familie Niezen: “ons zomerhuis was in slechte staat. Deze vierkante meters konden we gebruiken voor de uitbreiding aan onze woning. Dat hebben we gedaan.” De familie wilde meer contact met het buitenleven en een mooie overgang creëren. “Onze grond loopt 300 meter naar achteren, de glazen puien maken het mogelijk dat we heerlijk over deze landschappen weg kunnen turen. En daar maken we maar al te graag gebruik van. Ook bij bewolkt weer is het heerlijk om de schuifpuien open te hebben. Daarnaast merken we dat onze gehele benedenverdieping natuurlijk wordt verlicht.”


In de serre genieten van het buitenleven

Geniet van wat het buitenleven te bieden heeft vanuit uw serre. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ja, ik wil meer informatie

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

  Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

  Coen, Utrecht