Ook Busscher Serrebouw viert de zomer. Daarom werken wij met aangepaste openingstijden op de volgende dagen: Vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli: Showroom in Baarn gesloten | Zaterdag 27 juli t/m maandag 19 augustus: Showroom in Ootmarsum gesloten

Brede serre aanbouw van 9 meter in Utrecht

Je hebt een hobby waar je meer ruimte voor nodig hebt, krijgt een gezinsuitbreiding of je wilt een ruimte met veel daglicht creëren. Redenen genoeg om de bestaande woonsituatie te veranderen. Minimalistische schuifpuien bieden je de flexibiliteit die je nodig hebt. Een geïsoleerde serre breidt de bestaande woonkamer energie-efficiënt uit. Deze bewoners uit Bilthoven wilden de woonkamer doortrekken naar het terras. Daarom hebben we de achtergevel van de woning verwijderd en een serreaanbouw van 3,5 meter diep geplaatst, voorzien van schuifpuien met triple beglazing.

Technische specificaties

 • De serre is 3,5 meter diep en 9 meter breed
 • De schuifpuien zijn voorzien van triple beglazing. Het glas van één schuifpui weegt ongeveer 400 kilo, dat maakt 2000 kilo glas in totaal.
 • Het bijzondere van deze schuifpuien is, is dat ze zeer weinig aluminium in het zicht hebben. Profielen zijn bijna verzonken in de vloer en in de wanden waardoor je een minimalistische uitstraling hebt.
 • Slechts 75 mm kozijnkader is zichtbaar. Kijk daarnaast eens naar de schuivende puien. Hiervan is maar 34 mm profiel zichtbaar.

Bekijk een kort fragment over dit project

Het proces

De bewoners uit het Utrechtse Bilthoven zaten al een tijd lang met een grote verbouwing in hun achterhoofd. Eenmaal aan tafel bij Busscher Serrebouw viel alles op zijn plek. De gehele achterkant van de woning zou beschut worden met minimalistische schuifpuien. Een groot gedeelte van de begane grond zou natuurlijk verlicht worden. We hebben in het dak twee lichtstraten gebouwd die zorgen voor daglichttoetreding in de bestaande woning.

De 9 meter brede aluminium schuifpuien kunnen naar links en rechts bewegen, waardoor er drie delen in het midden open kunnen en je een volledige verbinding hebt tussen binnen en buiten, hier kun je het hele jaar door van genieten.


Serre in Bilthoven, Utrecht

Wist u dat wij niet alleen in Utrecht maar ook in uw omgeving een prachtige luxe schuifpui op maat kunnen realiseren? Neem gerust contact op en dan kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden voor een luxe schuifpui op maat.

Ja, ik wil meer informatie

Brede serre

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Busscher Serrebouw heeft een prachtige serre geplaatst. Het proces is van begin tot eind goed begeleid. In de showroom kregen we duidelijk advies over de beste oplossing passende bij onze woonsituatie. Bij de plaatsing van de vouwwanden zijn we volledig ontzorgd door het team van Busscher. We waren op vakantie, maar werden met foto’s op de hoogte gehouden van de voortgang. Busscher’s service houdt niet op bij wat er op papier staat; daar waar anderen ophouden, komen zij met een oplossing. Wij zijn enorm tevreden over onze ervaring met Busscher en zouden dit bedrijf dus ook bij iedereen aan willen raden!”

  Nora & Mark, Baarn

  Busscher duurzaam