Dit Pinksterweekend zijn onze showrooms in Baarn en Ootmarsum gesloten. U vindt ons dit weekend op de Art of Living beurs Autotron Rosmalen. Klik hier om onze aangepaste openingstijden te bekijken.

Geïsoleerde serreaanbouw met lichtstraat in Overijssel

Deze moderne serreaanbouw in Ootmarsum (Overijssel) is optimaal geïsoleerd en heeft een lichtstraat in het dak en vaste glazen puien met ventilatie aan de zijkant. Daarnaast bevat deze aanbouw een grote glazen vouwwand aan de tuinzijde. Deze wand kan gedeeltelijk, maar ook geheel geopend worden. Hierdoor ontstaat een fraaie overgang van de woning naar de tuin. Ook ontstaat er door deze aanbouw een ruime woonkeuken. Door de lichtstraat en de glazen kozijnen komt er namelijk veel licht binnen waardoor de ruimte groter oogt.

Technische specificaties

 • Aanbouw met een 5-delige vouwwand, voorzien van HR++ veiligheidsisolatieglas
 • De vaststaande delen zijn uitgerust met een ventilatierooster.
 • De lichtstraat, in de vorm van een zadeldak, bevat een elektrisch dakraam voorzien van TRIPLE glas.
 • De puien en lichtstraat zijn op de zwarte kleur van de kozijnen bewerkt, dit behoeft geen onderhoud.
serre lichtstraat vouwwand

Het proces

Deze bewoners uit Ootmarsum kwamen met twee verlangens naar Busscher Serrebouw: Het vergroten van de woning, waarbij weinig ruimte van de tuin opgegeven hoeft te worden. Waarop ons antwoord ‘een vouwwand’ was! Zo gezegd, zo gedaan. Aan de zijkant van deze aanbouw is een gedeelte muur door ons ontworpen met links en rechts een zijraam. Hierdoor ontstaat een open hoek effect met de omliggende tuin. Daarnaast is er in deze muur een haard aangebracht.

De lichtstraat met elektrisch dakraam zorgt voor een goede ventilatie. Om de serreaanbouw en de keuken met elkaar te verbinden is er een grote doorbraak met stalen balk gerealiseerd. We ontvingen de volgende reactie van onze klanten: “Als het zonnetje maar even schijnt of de temperatuur laat het toe dan vouwen we onze glazen vouwwand helemaal open. Heerlijk om hier ’s ochtends te ontbijten en te genieten van het buitenleven!”


Serreaanbouw in Ootmarsum (Overijssel)

Een moderne en optimaal geïsoleerde serre, uitgevoerd met een lichtstraat. Zoekt u naar hetzelfde type serreaanbouw, waarbij uw wensen centraal staan? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Ja, ik wil meer informatie

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

  Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

  Coen, Utrecht