“Wij wonen inmiddels in de serre, de rest van het huis kunnen we verkopen” is een veel gezegde uitspraak door bewoners die pas een geïsoleerde serre hebben. Er zijn verschillende voordelen die een geïsoleerde serre biedt. De isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur binnenin gecontroleerd kan worden, onafhankelijk van de temperatuur buiten. Daarnaast kan deze het hele jaar door gebruikt worden. Hierdoor kan de serre als verlengstuk van het huis en als extra leefruimte beschouwd worden.

Voordeel 1: Het comfort

Een geïsoleerde serre is comfortabeler om in te verblijven. Deze serre is namelijk bestand tegen elementen zoals kou, hitte en vochtigheid. Dit betekent dat je er het hele jaar door van kunt genieten, in plaats van alleen in de zomer. Vanuit de serre maak je de verschillende vier seizoenen mee. Je geniet bijvoorbeeld van de dwarrelende sneeuw in de winter of de lekkere zon in de zomer. Het geïsoleerde HR++ veiligheidsglas of triple beglazing houdt de serreaanbouw in de winter warm en in de zomer aangenaam koel. Daarnaast zorgt de isolatie voor geluidsreductie. Geluid van buitenaf kan de aanbouw niet betreden, dit zorgt voor een rustiger en meer ontspannen gevoel.

comfortabele serres
Energiebesparende serre

Voordeel 2: Energiebesparing

Een geïsoleerde serre kan helpen de energierekening te verlagen, omdat het helpt om warmte vast te houden in de winter en koelte in de zomer. Dit betekent dat je minder hoeft te verwarmen of te koelen, wat resulteert in lagere energiekosten. Daarnaast moet een serreaanbouw voldoen aan de energie prestatie norm. Deze norm meet hoe energiezuinig een (aan)bouw is.

Bekijk hier drie verschillende geïsoleerde serres

 

Voordeel 3: Waardestijging van de woning

Een geïsoleerde serre kan de waarde van je huis verhogen. De extra vierkante meters woonoppervlak creëren namelijk een extra woonruimte die het hele jaar door gebruikt kan worden. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers als je besluit je huis te verkopen. Daarnaast kan het ook aantrekkelijk zijn omdat een serre kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals een extra zitkamer, eetkamer, kantoor of zelfs een speelkamer voor kinderen. Deze multifunctionele ruimte kan aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers die verschillende ideeën hebben over hoe ze de extra ruimte in hun woning willen gebruiken.

Multifunctionele woonruimte
Minimalistische serre

Voordeel 4: Extra ontwerpmogelijkheden

Een geïsoleerde serre biedt meer ontwerpmogelijkheden dan bijvoorbeeld een niet-geïsoleerde serre, veranda of tuinkamer. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten beglazing gebruiken en je kunt de serre integreren met de rest van je huis, waardoor het een naadloze overgang krijgt. Daarnaast zijn er verschillende typen serre aanbouwen. Denk hierbij aan een uitbouw met een vouwwand, minimalistische schuifpui, lichtstraat of een orangerie. Bij het ontwerpen van een geïsoleerde serre wordt ook altijd gekeken naar het type woning en kan er gekozen worden uit verschillende kleuren.

Een geïsoleerde serre biedt veel voordelen en kan zelfs beschouwd worden als een volledige aanbouw van de woning. Meer weten over de geïsoleerde serres van Busscher Serrebouw?

 

Klik dan hier

“Busscher Serrebouw is van begin tot eind een bedrijf dat staat voor vakmanschap gebleven. Van meedenken met het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van de serre, wij zijn meer dan tevreden. Wij raden Busscher Serrebouw dan ook ten zeerste aan.”

Fam. Dijkstra, Rotterdam

DE SERRE VAN UW DROMEN

Bent u op zoek naar een geïsoleerde serre op maat die naadloos aansluit bij uw woning en wensen? Ontdek dan de vele mogelijkheden van Busscher Serrebouw voor een serreaanbouw. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Busscher Serrebouw en laat u inspireren.

 

Ja, ik wil een afspraak