Je bent je aan het oriënteren in de mogelijkheden van een serre aanbouw. Dan is het goed om jezelf af te vragen wat je budget, je woonwens en je woonsituatie is. Daarna maak je de keuze voor een prefab serre of een serre op maat.

Wat is een prefab serre?
Een prefab serre is een serre die in de fabriek wordt geproduceerd en vervolgens als kant-en-klaar bouwpakket naar de locatie van de klant wordt verzonden. De verschillende onderdelen van de serre worden van tevoren geproduceerd en vervolgens op de bouwplaats gemonteerd. Wat zijn de verschillen tussen een prefab serre en een serre op maat? Lees ze hieronder.

1. De ontwerpmogelijkheden

Prefab serres hebben beperkte ontwerpmogelijkheden in vergelijking met maatwerk serres. Hoewel er genoeg keuze is in materiaal en stijl, is een prefab serre slechts in bepaalde afmetingen te verkrijgen. Kies je voor een serre op maat, dan wordt er rekening gehouden met de wensen van de bewoners en de woonsituatie. Voordat er een ontwerp wordt gemaakt worden de maatvoeringen gecontroleerd, hier wordt de grootte van de serre op afgepast.

Ontwerpmogelijkheden maatwerkserre

2. Het bouwproces

Het bouwproces van een prefab serre is vaak sneller en efficiënter ten opzichte van een op maat gemaakte serre. De meeste werkzaamheden worden in de fabriek uitgevoerd. Denk hierbij aan het produceren en het deels monteren van de serre. Dit kan leiden tot een kortere bouwtijd en lagere bouwkosten. Laat je een geïsoleerde serre op maat plaatsen, dan gaat hier vaak meer tijd overheen. Zo wordt de serre op maat ontworpen en specialistisch gemonteerd. Dit resulteert in een unieke en exclusieve serreaanbouw voldaan aan jouw woonwensen. Een goed ontworpen en gebouwde serre kan de waarde van je huis verhogen, omdat het extra leefruimte en een meerwaarde biedt.

Bouwproces maatwerkserre

3. De flexibiliteit

Prefab serres zijn ontworpen om in elkaar te passen als een bouwpakket. Dus als je later wijzigingen wilt aanbrengen, kan dit beperkt zijn of veel extra kosten met zich meebrengen. Omdat prefab serres worden geproduceerd voordat ze op locatie van de klant worden geleverd, kunnen ze minder goed aangepast worden aan de specifieke locatie. Dit kan leiden tot uitdagingen bij het passen van de serre op het perceel en de omgeving van het huis. Bij een op maat gemaakte serre wordt hier vooraf, in de ontwerpfase, al rekening mee gehouden. Vaak komt het serrebouwbedrijf bij je langs om alles in te meten en te controleren of de ontworpen serre in de woonsituatie en het totaalplaatje past.

 

Lees meer over onze serres

 

Tussen een prefab serre en een serre op maat zitten veel verschillen. Nadat je het budget voor jouw aanbouw hebt bepaald en in kaart hebt wat de woonwens en -situatie is, kun je de verschillen tegen elkaar afwegen. Een serre op maat heeft meer ontwerpmogelijkheden, en is flexibeler in stijl en materiaal. Een prefab serre heeft daarentegen vaak een sneller bouwproces.

 Flexibiliteit van maatwerk serres

Busscher Serrebouw is van begin tot eind een bedrijf dat staat voor vakmanschap gebleven. Van meedenken met het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van de serre, wij zijn meer dan tevreden. Wij raden Busscher Serrebouw dan ook ten zeerste aan.”

Fam. Dijkstra, Rotterdam