Met Hemelvaartsdag en Pinksteren werken wij met aangepaste openingstijden. Klik hier om deze te bekijken.

Steellook orangerie in Twente

Een orangerie is een aanbouw die wordt uitgevoerd met een plat dak waarin een aluminium of houten lichtstraat is verwerkt. Hierin zit tevens het verschil met een serre, waarin het dak compleet in glas is uitgevoerd. Vroeger diende een orangerie als gebouw waar ’s winters kuipplanten werden bewaart, welke ’s zomers buiten stonden. Tegenwoordig genieten we van een orangerie als buitenkamer, door de goede isolering kunnen we dat gelukkig het hele jaar door.

Technische specificaties

 • Deze ‘Elegance Orangerie’ heeft zwarte thermisch onderbroken profielen.
 • Dat betekent dat we een isolator tussen de aluminiumpanelen hebben geplaatst, welke de isolatiewaarde verhoogd.
 • De orangerie bestaat uit een dubbele deurkozijn van totaal 2,1 meter breed.
 • De linker en rechter kant van de deur bevatten 1,3 meter brede vaste kozijnen.
 • Het vaste kozijn aan de zijkant van de orangerie is 4,3 meter breed.
Steellook orangerie

Het proces

Samen met de bewoners hebben we ervoor gekozen een steellook orangerie te plaatsen. Deze landelijke stijl past bij het buitenleven. Daarnaast zorgen de smalle kozijnen in zwarte structuurlak op een gemetselde muur voor een stoer uiterlijk. Een passende vloer, gemaakt van echte straatstenen, op een geïsoleerde betonvloer en de mooie open haard zorgen ervoor dat hier vele uren worden doorgebracht.


Geïsoleerde orangerie in Overijssel

Benieuwd naar de mogelijkheden van een orangerie zoals deze steellook orangerie? Busscher Serrebouw laat u graag verschillende showroommodellen zien in Ootmarsum of Baarn. U kunt vrijblijvend een afspraak maken via onderstaand contactformulier.

Ja, ik wil contact opnemen

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

  Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

  Coen, Utrecht