Tuinkamer serre in Arnhem

In een prachtige nieuwbouwwijk in Arnhem staat deze nieuwgebouwde serre, welke in zijn geheel onderdeel is geworden van de woning. Voorheen zaten de bewoners onder hun overkapping, deze was open en gericht naar de tuin: “De plek vonden we erg kil. We maakten er niet veel gebruik van en waren vrij snel op zoek naar iets anders.” Een geïsoleerde serre welke we kunnen betrekken bij de woning schoot al snel als idee bij ons binnen.

Technische specificaties

 • Achtdelige vouwwand en vaste kozijnen van geïsoleerde aluminium profielen conform nieuwste en duurzame Energie Prestatie Norm.
 • Energieneutraal en rekening gehouden met milieubelasting van materialen.
 • De vouwwand is circa 8,8 meter breed en 2,6 meter hoog.
 • De vouwwand, toegangsdeuren en vaste puien bevatten HR++ veiligheidsisolatieglas volgens NEN3569.
 • De serre is voorzien van plissé en ventilatieroosters.
Serre met glazen vouwwand

Het proces

“Busscher Serrebouw kwam al vrij snel op ons pad terecht. We maakten een afspraak in beide showrooms en stapten in onze auto naar de eerste showroom: Baarn. Hier oriënteerden we ons in de materiaal mogelijkheden en bouwopties.

Al vrij snel bezochten we ook de showroom in Ootmarsum. Daar kreeg het ontwerp vorm en wisten we dat onze woondroom een feit werd.” Doordat er voorheen op een gedeelte van de aanbouw een overkapping stond, moesten er meters bouwoppervlak bijgekocht worden. Dit is een investering in de woning. Door de geïsoleerde vouwwanden is het een volwaardige aanbouw en blijft het, ook in de winter, er behaaglijk warm.

De gehele uitbouw begon in maart 2022. De bewoners hebben ervoor gekozen zelf een aannemer in te schakelen. Een aannemer die bij hen bekend is en waarmee de bewoners een goede ervaring hebben. Vlak voor de bouwvak kon de serre opgeleverd worden. “Waar we ontzettend blij mee zijn is dat de bouw volledig volgens planning is verlopen, dat hoor je niet vaak. Daarom konden we in onze zomervakantie al lekker genieten van het buitenleven vanuit onze serre. Vanaf 16:00 uur staat de zon in onze serre, dat is zo ontzettend genieten.” aldus de bewoners.

De bewoners gebruiken de serre als volwaardige leefruimte. Hierin worden vaak feestjes gegeven. Daarop is ook het interieur afgestemd. De serre is uitgerust met een volwaardige bar en grill. Zelfs is er aan een wc gedacht voor de hoge nood. Ook de kinderen hebben er veel plezier. Van de lange tafel maken ze een pingpongtafel en uiteten hoeven ze niet meer: “We stelden voor om lekker te gaan uit eten, maar onze kinderen haalden toch liever af om gezellig samen in de serre te tafelen, bij de kachel.”


Een serre met een lange levensduur

Bij Busscher Serrebouw staan vakmanschap en kwaliteit centraal. Door de kwalitatieve materialen geniet u van een luxe uitstraling en een lange levensduur. Benieuwd naar onze ideeën? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.

Ja, ik wil meer informatie

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

  Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

  Coen, Utrecht