Ook Busscher Serrebouw viert de zomer. Daarom werken wij met aangepaste openingstijden op de volgende dagen: Vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli: Showroom in Baarn gesloten | Zaterdag 27 juli t/m maandag 19 augustus: Showroom in Ootmarsum gesloten

Serre op een souterrain in Edam, Noord-Holland

Een serre heeft oneindig veel mogelijkheden in ontwerp en materiaal. Ook de serre aan deze vrijstaande dijkwoning in Edam kent een uniek ontwerp. Doordat de beneden verdieping van de woning lager ligt dan de tuin, zijn de puien op een souterrain geplaatst. De bewoners van deze dijkwoning genieten van het daglicht dat naar binnen schijnt en alle voordelen die de serre hun biedt.

 

Technische specificaties

 • De serre aanbouw is voorzien van twee vouwwanden. De zesdelige vouwwand, welke in de breedte is gezet, is ca. 5,6 meter breed en 2,1 meter hoog.
 • De driedelige vouwwand in de lengte is 2,8 meter breed. Beide vouwwanden zijn naar één kant te vouwen.
 • De puien hebben HR++ veiligheidsglas en thermisch onderbroken en geïsoleerde aluminium profielen volgens de eisen van de nieuwste energie prestatie norm.
 • Het lessenaarsdak is verdeeld in vijf vlakken en bevat zon- en warmtewerend triple beglazing.
 • De vaste glazen puien aan de zijkant zijn in totaal 2,9 meter breed.
 • Het dak is 4,4 meter breed en 1,6 meter diep.
Serre op souterrain in Edam

Het proces

De plek waar de serre staat was voorheen een buitenterras op hetzelfde niveau als de benedenverdieping, door openslaande deuren konden de bewoners deze bereiken. De serre is op hetzelfde niveau geplaatst. Door de tuin te bereiken dienen de bewoners vanuit de woning een trap op te lopen de loopdeur, in de glazen vouwwand, te openen. “Doordat onze benedenverdieping lager ligt, gericht op het noorden, was onze woning voorheen vrij donker. Er kwam weinig daglicht binnen en de zon kwam later de dag pas tevoorschijn. Een lichtstraat en de glazen puien rondom hebben ervoor gezorgd dat onze woning veel lichter is geworden.” Aldus de bewoners.

Toen de bewoners eenmaal hadden besloten meer daglicht te willen in hun woning kwamen ze bij Busscher Serrebouw. Ze bezochten de showroom in Baarn en hadden een goed gevoel over de gegeven adviezen en mogelijkheden. “Busscher voelde onze woonwens aan en begreep wat wij wilden. We hadden een goed gevoel over de plannen en hebben ze de opdracht gegeven. Ook in het bouwproces liet Busscher Serrebouw geen steekje vallen.”

Tegenwoordig genieten de bewoners iedere dag van het daglicht in hun woning. “Het is heerlijk om iedere dag weer op te starten in de serre. We brengen er veel uren door. Het is een comfortabele plek om in te werken en te tafelen. Eigenlijk hebben we de woonkamer niet meer nodig. In de zomer zetten we de vouwwanden open en is het er aangenaam.”


In de serre genieten van het buitenleven

Geniet van wat het buitenleven te bieden heeft vanuit uw serre. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ja, ik wil meer informatie

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Busscher voelde onze woonwens aan en begreep wat wij wilden. We hadden een goed gevoel over de plannen en hebben ze de opdracht gegeven. Ook in het bouwproces liet Busscher Serrebouw geen steekje vallen.”

  Edam

  Busscher duurzaam