Met Hemelvaartsdag en Pinksteren werken wij met aangepaste openingstijden. Klik hier om deze te bekijken.

Serre met brede vouwwand in Deventer

Deze woning in het Overijsselse Deventer heeft een hele transformatie ondergaan. Op de plek waar nu de serre is geplaatst, was eerder een tuin aangelegd. Ook was de achterkant van de woning geen rechte muur, maar had het een U-vorm. Deze kavel beschikte over een kleine keuken en betegeld terras. De huidige bewoners wilden dat graag veranderd hebben en klopten daarom aan bij Busscher Serrebouw. Hun grote woondroom bestond uit een gezellige woonkeuken met een doorloop naar het terras. Het buitenleven speelt namelijk een grote rol in het leven van de bewoners.

Technische specificaties

 • Openslaande deuren en vaste kozijnen van geïsoleerde aluminium profielen conform de eisen van de nieuwste en tevens duurzame Energie Prestatie Norm.
 • Door deze norm zorgen wij ervoor dat onze serres energieneutraal zijn. Hierbij houden wij rekening met de milieubelasting van gebruikte materialen.
 • Zesdelige vouwwand van bijna 6,5 meter breed en 2,5 meter hoog met HR++ veiligheidsisolatieglas.
 • Er kunnen drie deuren naar links en drie deuren naar rechts geschoven worden, waardoor een loopdeur in het midden ontstaat.
 • De aluminium aanbouw heeft een zwart geanodiseerde kleur gekregen, welke perfect past bij de recent geplaatste keuken.
 • Naderhand heeft de familie gekozen om plissé gordijnen te plaatsen in elke pui. Deze plissés zijn op maat gemaakt voor deze type puien en vriendelijk in gebruik.
Serre met brede vouwwand in Deventer

Het proces

Met vijf kinderen waren de huiseigenaren toe aan een extra leefruimte. Deze zou het hart van de woning moeten worden. Een plek waar tot in de late avonduren gezellig getafeld kan worden, maar ook een plek die in de zomer betrokken kan worden bij de tuin. Daarom werd aan de gehele achterzijde van de woning een zesdelige vouwwand geplaatst. Deze wand zorgt ervoor dat de gehele benedenverdieping natuurlijk verlicht kan worden. In de warme maanden kan de vouwwand in zijn geheel opengeschoven worden waardoor binnen en buiten één is. Doordat er drie delen naar links en drie delen naar rechts gevouwen kunnen worden, ontstaat er een loopdeur in het midden. Dit maakt het in- en uitlopen extra gemakkelijk.

“In de namiddag verzamelen we ons in de serre, dan schijnt de zon namelijk naar binnen. Daar kunnen we allemaal zó van genieten.” aldus de bewoners. Ook hebben ze een kachel geplaatst: “Deze hoeft eigenlijk alleen aan in de koudere maanden. Want de zon houdt onze geïsoleerde serre wel warm.”


In de serre genieten van het buitenleven

Geniet van wat het buitenleven te bieden heeft vanuit uw serre. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ja, ik wil meer informatie

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Busscher Serrebouw heeft een prachtige serre geplaatst. Het proces is van begin tot eind goed begeleid. We kregen duidelijk advies over de beste oplossing passende bij de woonsituatie. De afwerking was top. Busschers service houdt niet op bij wat er op het papier staat. Wij zijn enorm tevreden.”

  Nora & Mark, Baarn