De serre, een plek waarbij binnen en buiten één is.

Een goed geïsoleerde serre is een leefruimte die het hele jaar door gebruikt kan worden. De glazen vouwwand zorgt ervoor dat de serre royaal geopend kan worden en verbind binnen en buiten perfect met elkaar. Busscher Serrebouw plaatste afgelopen voorjaar deze moderne serre aan een tussenwoning in Zwolle, gebouwd in de jaren 90. Op deze plek stond eerder een slecht geïsoleerde tuinkamer welke volgens de bewoners toe was aan vervanging.

De bewoners mogen tegenwoordig iedere dag genieten van het buitenleven. De geplaatste serre wordt volledig betrokken bij de woning en is een verlengde van de woonkamer geworden. “We wilden het vloeroppervlak beter benutten en meer daglicht binnen te krijgen,” aldus de bewoners: “in de winter was het vaak te koud in onze tuinkamer doordat deze niet goed geïsoleerd was en in de zomer was het soms erg warm, dat wilden we graag veranderen.”

 

Technische specificaties

 • Het lessenaarsdak van de serre is verdeeld in vijf vlakken, deze is in totaal vijf meter breed en twee meter diep.
 • Het dak bevat triple veiligheidsbeglazing, dit dakglas is zon- en warmtewerend.
 • De geplaatste pui bestaat uit een 2,9 meter brede vouwwand, verdeeld in drie delen en aan beide kanten staat een vaste pui.
 • Deze pui versterkt de lichtinval en het ruimtelijke gevoel.
 • De wand is voorzien van HR++ isolatieglas.
serre vouwwand open

Het proces

De bewoners wilden graag betere isolatie en meer licht in de serre. Met die wensen kwamen ze bij Busscher Serrebouw in Baarn terecht. “In deze showroom kregen we veel ideeën en mogelijkheden te horen over hoe het óók kon. De deskundigheid was groot en ze kwamen erg professioneel op ons over. Daardoor sloegen we de handen ineen en lieten we de verbouwing doorgaan.”

De verbouwing is inmiddels afgerond en de bewoners hebben de gehele zomer van hun serre kunnen genieten: “We merken dat binnen, buiten is en andersom: ook al heb je alle deuren dicht. Zomers gooien we de glazen pui open en is onze woning één met de tuin. Bovendien is de serre goed geïsoleerd en kan het er behaaglijk warm worden. We hebben de bank en de eettafel bewust onder de lichtstraat gezet, op die manier kunnen we namelijk optimaal van het daglicht genieten. Wanneer de zon wat lager staat schijnt deze de hele woonkamer binnen. Zo’n lichte kamer is erg prettig.”


Geplaatst in Zwolle, Overijssel

Met een vouwwand van Busscher Serrebouw haalt u de zomer in huis en geniet u comfortabel van de winter. Wij plaatsen niet alleen in Oost-Nederland, maar ook in uw omgeving. Neem gerust contact op en dan kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden voor een serre aanbouw op maat.

Ja, ik wil meer informatie

“Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

Coen, Utrecht

Een greep uit onze projecten

Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen