Dit Pinksterweekend zijn onze showrooms in Baarn en Ootmarsum gesloten. U vindt ons dit weekend op de Art of Living beurs Autotron Rosmalen. Klik hier om onze aangepaste openingstijden te bekijken.

Serre aanbouw jaren ’30 woning in Oldenzaal

In de huidige ‘moderne’ tijd wordt steeds meer nagedacht over duurzaamheid en energiezuinig wonen. Optimale isolatie en een laag energieverbruik zijn daar belangrijke onderdelen van. Ook deze familie dacht na over een grote verbouwing, hierbij diende de vloer optimaal geïsoleerd te worden en moest een gloeilamp plaats maken voor natuurlijk daglicht. Er werd nagedacht over een kwalitatieve uitbouw van de woonkamer. Zodoende kwam de eigenaresse terecht bij Busscher Serrebouw.

We vernamen al snel dat de familie behoefte had om de gehele woning, dus ook de keuken en de bijkamer, te voorzien van daglicht. De glazen puien zorgen bovendien voor een ruimere look-and-feel en de geplaatste vouwwand betrekt de tuin bij de woning.

Technische specificaties

 • Het serredak in de vorm van een lessenaar, is verdeeld in drie vlakken. Deze is 3,3 meter breed en voorzien van TRIPLE veiligheidsisolatieglas, dit glas is zon- en warmtewerend.
 • Tegenwoordig plaatsen wij alleen nog maar TRIPLE dakglas in thermisch onderbroken en geïsoleerde aluminium profielen, dit betekent dat er een isolator wordt geplaatst tussen de aluminiumpanelen.
 • Dit verhoogt de isolatiewaarde, hierdoor gaat er minder warmte verloren. De serres van Busscher Serrebouw voldoen daarom aan de eisen van de nieuwste Energie Prestatie Norm.
 • De geplaatste vouwwand is 2,2 meter hoog en bestaat uit drie deuren die naar links en buiten vouwen (van binnenuit gezien).
 • In de wand is HR++ veiligheidsisolatieglas geplaatst.
 • Dit is isolerend dubbelglas, bestaande uit twee platen glas die door een zogenaamde afstandhouder aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden.
glazen vouwwand Oldenzaal

Het proces

Omdat de familie haar woning graag wilde ophogen en de serre een zo maximaal mogelijke hoogte diende te krijgen, kwamen wij geregeld over de vloer om alles nauwkeurig in te meten en dus te voldoen aan deze woonwens. Na een bezoek aan de showroom in Ootmarsum stond het ontwerp vast. Met een kraan en glaszuiger werden de glazen puien vanaf de zijkant van de woning getransporteerd richting de achtertuin. Na twee dagen montage was de serre zo goed als af.

De (kleinere) oude woonsituatie met openslaande deuren, weinig daglicht en een groot betegeld terras werd vervangen door een serreaanbouw, voorzien van een vouwwand en een lichtstraat. “Ik ben echt een tuinmens, dat kun je ook wel zien aan mijn vijver. Voorheen zat ik mijn kopje koffie ’s ochtends buiten te drinken tussen drie muren in. Tegenwoordig begroet ik de zon vanuit mijn hangstoel in de serre, dat geeft mij een ontzettend vrij gevoel.” Aldus de eigenaresse.

Afgelopen zomer (2021) hebben de bewoners voor het eerst kunnen genieten van de serre. Het voelt als een verademing. De woning is er qua isolatie op vooruit gegaan en kan helemaal verlicht worden door natuurlijk daglicht. “Ook nu in de herfst zet ik de vouwwand geregeld open. Het zonnetje komt door en de frisse lucht en de herfstige geur waaien mijn woning binnen. Mij maak je niet gelukkiger.” Wanneer het ’s avonds donker wordt kunnen de vier spotjes, welke in het dak zijn gemonteerd, aan. Dit brengt extra sfeer en gezelligheid in huis.


Geplaatst in Twente

Met een vouwwand van Busscher Serrebouw haalt u de zomer in huis en geniet u comfortabel van de winter. Wij plaatsen niet alleen in Twente, maar ook in uw omgeving. Neem gerust contact op en dan kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden voor een serreaanbouw op maat.

Ja, ik wil meer informatie

 

“Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

Coen, Utrecht

Een greep uit onze projecten

Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen