Met Hemelvaartsdag en Pinksteren werken wij met aangepaste openingstijden. Klik hier om deze te bekijken.

Serre aanbouw aan het water, Zuid-Holland

Wonen aan het water, hoe leuk is dat! De bewoners van dit romantische optrekje direct aan een Zuid-Hollands meer genieten het meest van een lekker glas rosé bij de ondergaande zon, eindeloos turend naar voorbijvarende bootjes. Alsof je altijd op vakantie bent in je eigen huis aan het water. De ervaring die deze serre biedt, is schitterend. Aan het meer straalt deze vrijstaande woning, met haar exclusieve aluminium serre comfort uit. De bewoners wilden niet alleen extra woonruimte, maar ook meer van de locatie vlak bij het water genieten. En de manier waarop in deze luxe serre het buitenleven beleefd wordt, is fascinerend!

Technische specificaties

 • De matzwarte vouwwand is 5,3 meter breed en 2,7 meter hoog.
 • Deze wand bestaat uit vijf puien en kunnen naar rechts en buiten vouwend worden geschoven.
 • Helemaal links van de vouwwand (van binnenuit gezien) is een vaste pui geplaatst met daarnaast een loopdeur.
 • De vouwwand en de vaste pui zijn voorzien van HR++ veiligheidsisolatieglas.
 • Bovendien bevat het glas zwarte horizontale roedes. Deze roedes wekken de illusie dat de ruit opgedeeld is in kleinere ruitjes. Dit zorgt voor een extra luxueuze uitstraling.
 • Het lessenaarsdak is verdeeld in vijf delen. In twee van de vijf delen zijn elektrische schuifdakramen geplaatst.
 • Er is zon- en warmtewerend TRIPLE veiligheidsisolatieglas geplaatst in het serredak. Dit glas is speciaal ontworpen om de warmte van de zon tegen te houden, maar laat het zonlicht de woning binnen schijnen.
Serre aanbouw Zuid-Holland

Het proces

De wens van de bewoners was duidelijk voor Busscher Serrebouw; bij verschillende weerstypen toch buiten kunnen genieten van het buitenleven. Want wonen aan het water betekent ’s morgens wakker worden van de eenden en de kikkers. Dansende libellen boven het wateroppervlak. Weergaloze vergezichten en wuivend riet om je heen. Toch is een huis aan het water ook kwetsbaarder door de invloeden van buiten zoals wind en regen. Ook verzakkingen komen eerder voor. Busscher Serrebouw heeft in haar ontwerp en materiaalkeus rekening moeten houden met deze elementen. Zo brengen zij bij deze type locaties een extra beschermlaag aan, aan de profielen zodat geen corrosie of loslatend lak kan plaatsvinden. Vanwege de hoge windbelasting is de wind- en waterdichtheid van de systemen van Busscher Serrebouw regelmatig getest en geslaagd!

Een uiterst belangrijke eigenschap van deze luxe serre is de glazen vouwwand. Overdag zorgt deze glazen wand ervoor dat er zoveel mogelijk daglicht en zonlicht naar binnen kan schijnen. Daarnaast krijgen de eigenaren de mogelijkheid om maximaal van de ruisen van het meer en de geluiden van de natuur te genieten. Als de avond valt, kan de vijfdelige vouwwand eenvoudig dichtgeschoven worden, maar blijft het weidse uitzicht over het meer. Zo kan tijdens de donkere en koude avonden tot lang na zonsondergang genoten worden van het buitenleven.


Geplaatst in Zuid-Holland

Deze stijlvolle aanbouw aan het water brengt comfort, zodat de inwoners kunnen genieten van het buitenleven. Wilt u ook gaan genieten van het buitenleven? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Ja, ik wil meer informatie

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

  Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

  Coen, Utrecht