Royale serre als verlengstuk van het woonhuis in Hilversum

Het woord royaal matcht perfect bij deze serre in Hilversum. Deze aluminium serre is maar liefst 5,5 meter lang. Het is letterlijk een verlengstuk van het woonhuis, gebouwd in de jaren 70. Met haar houten luiken voor de ramen, steenstrips en grove balken komt de bouwstijl in de buurt van een oud Hollands boerderij. Bewust is door deze bewoners gekozen voor een aluminium serre. Ze kijken namelijk al jaren lang uit naar een serre in de achtertuin waarin met een heel gezelschap lekker getafeld kan worden en in huiselijke sfeer genoten kan worden van het buitenleven. Daarom heeft deze familie de overstap gemaakt van een veranda-uitbouw, naar een serre aanbouw welke in zijn geheel betrokken wordt bij de woning. Een woondroom welke werkelijkheid is geworden.

Technische specificaties

 • De vijfdelige vouwwand is 4,5 meter breed en kan in zijn geheel naar links worden geschoven (van binnenuit gezien)
 • In de lengte van de serre zijn vaste puien geplaatst, deze 2,6 meter lange puien zijn voorzien van ventilatieroosters.
 • Zowel de vaste puien als de vouwwand zijn voorzien van HR++ veiligheidsisolatieglas.
 • Via het zesdelige lessenaarsdak schijnt het daglicht de woning binnen. Deze verlichten niet alleen de serre, maar ook de aangrenzende keuken. Hierdoor genieten de bewoners van een optisch grotere, maar vooral lichtere woning.
 • Het dakglas is zon- en warmtewerend uitgevoerd. Dit glas is speciaal ontworpen om de warmte van de zon tegen te houden, maar laat het zonlicht de woning binnen schijnen.

Het proces

Het idee om een serre aanbouw te plaatsen in de achtertuin speelde al langer in de hoofden van de bewoners. Ze genieten namelijk van het buitenleven en het liefst maken ze elk seizoen van dichtbij mee. Een serre creëert een extra leefruimte, maar behoud tegelijkertijd de verbinding met de tuin. Zo kan bij zomerse temperaturen de vouwwand geheel opengeschoven worden en functioneert de serre als een terras, maar kan er vanwege de goede isolatie in de winter genoten worden van een glas rode wijn onder de sterrenhemel.

De verbouwing liep erg soepel, binnen drie werkdagen kon de serre opgeleverd worden. Daarom kon de familie de hele zomer (2021) vanuit de serre meemaken. “Busscher Serrebouw is een bedrijf waarop je kunt bouwen. Het was keihard werken en dat deden ze, binnen no-time stond de serre. Het liep allemaal heel voorspoedig, geweldig!”

Bij het leven in een serre staat het buitenleven centraal. Ook deze bewoners maken het buitenleven van dichtbij mee. “Tegenwoordig zit ik nog zelden op de bank in de woonkamer. We hebben namelijk een lekkere lounge gecreëerd in de serre. Hier begin ik de dag met een kopje koffie, dan kijk ik wat rond naar de wolken en de altijd drukke vogels.” Daarnaast creëert de serre een extra ruimte waardoor de familie in een groot gezelschap lekker kan tafelen. “De grote tafel in de serre staat centraal. Recent vierden we hier een babyshower. Met een groot gezelschap hebben we lekker bijgepraat en gefeest, voorheen was dat lastig in onze woning.”


In de serre genieten van het buitenleven

Wilt u Busscher Serrebouw een keer bezoeken? Dat kan! Zij hebben in zowel de kunststad Ootmarsum (Overijssel) als in het Utrechtse Baarn een showroom. In beide showrooms staan verschillende modellen opgesteld. Hier krijgt u een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en materialen. Maak voor uw bezoek eerst een afspraak.

Ja, ik wil meer informatie

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

  Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

  Coen, Utrecht