Klassieke orangerie in Frankrijk

Voor dit prachtige project met een klassieke orangerie reisden we af naar Frankrijk. Het land van eeuwenoude landhuizen, kastelen en boerderijen. Dit Manoir is gebouwd in de zestiende eeuw en straalt grandeur uit met expressieve reliëfs en zwierige lijnen. Wij mochten de ultieme woonwens van deze familie in vervulling brengen: het plaatsen van een klassieke orangerie.

Technische specificaties

 • Deze ‘Elegance Orangerie’ heeft thermisch onderbroken aluminium kozijnen.
 • Dat betekent dat we een isolator tussen de aluminiumprofielen hebben geplaatst. Dit verhoogt de isolatiewaarde.
 • Ieder kozijn is voorzien van veiligheidsisolatieglas.
 • De houten dakconstructie is 3,9 meter diep en 5,5 meter lang.
 • Daarbinnen is een lichtstraat gemonteerd van 4,2 x 2,5 meter, gemaakt van thermisch onderbroken en geïsoleerde smalle aluminium profielen.
 • De lichtstraat is voorzien van TRIPLE warmte- en zonwerend veiligheidsisolatieglas.
klassieke orangerie

Het proces

De bewoners van deze eeuwenoude Manoir wilden niets aan het toeval overlaten en kozen daarom voor de beloofde kwaliteit en vakmanschap van Busscher Serrebouw. De gekozen plek van de orangerie was voor de bewoners zeer belangrijk, hierop moest het ontwerp afgestemd worden.

Dit buitenlandse avontuur leverde een zwarte steellook orangerie op met slanke puien, klassieke details, een lichtstraat en triple isolatieglas. “De uitstraling van het Manoir is door deze orangerie vrijwel onveranderd gebleven, het past perfect in het totale plaatje” aldus een tevreden klant.


Landhuis volmaakt met een klassieke orangerie

Droomt u ook van een klassieke orangerie aanbouw aan uw woning? Busscher Serrebouw laat u graag de mogelijkheden zien in haar showroom in Ootmarsum of Baarn. U kunt vrijblijvend een afspraak maken via onderstaand contactformulier.

Ja, ik wil contact opnemen

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

  Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

  Coen, Utrecht