Comfortabele serre in Amsterdam

Met vier kinderen waren de eigenaren van dit prachtige herenhuis in Amsterdam toe aan een extra leefruimte. Deze zou het hart van de woning moeten worden. Een fijne plek voor de kinderen om te spelen, maar ook een plek die betrokken kan worden bij de tuin. Daarom werd aan de gehele achterzijde van de woning een vijfdelige vouwwand met een lichtstraat geplaatst. Deze aanbouw zorgt ervoor dat de gehele benedenverdieping natuurlijk verlicht kan worden. De vouwwand kan in zijn geheel opengeschoven worden waardoor binnen en buiten één is.

Technische specificaties

 • Deze 5-delige vouwwand is 5 meter breed, kan in zijn geheel geopend worden en is naar één kant te schuiven.
 • Het unieke aan deze serreaanbouw zijn de vijf vaste puien boven de vouwwand.
 • Deze zorgt voor een royaal aanzicht en een hoogte van maar liefst 2,6 meter.
 • De aanbouw heeft een diepzwarte kleur en is voorzien van HR++ beglazing in de vouwwand en TRIPLE isolatieglas in het dak.
Lounge met serre in Amsterdam

Het proces

Om deze woonwens te realiseren heeft het herenhuis een hele verandering ondergaan. Op de plek waar nu de serre is geplaatst, was eerder een tuin aangelegd. Via een oude schuifpui kon de familie naar buiten. De familie verruilde dit buitenterras voor een geïsoleerde aanbouw. Deze extra vierkante meters waarin geleefd kan worden zijn een investering in de woning. “Het is niet te vergelijken hoe licht onze woning momenteel is. Het natuurlijke daglicht dat via de serre naar binnen stroomt en de mogelijkheid om alle seizoenen te genieten van het buitenleven is voor ons goud waard.” Aldus de bewoners van dit herenhuis in Amsterdam: “Zelfs in de herfst zetten we de vouwwand open. We hebben een heerlijke lounge in de achtertuin waar we graag zitten. De kleuren van de bomen en de tuin vormen onderdeel van de woonkamer.”

We nodigden de familie uit om een bezoek te brengen aan onze showroom in Baarn. Wij laten hier namelijk de allernieuwste trends, materialen en mogelijkheden op het gebied van serres zien. Op die manier begon de woondroom van de familie uit Amsterdam steeds meer vorm te krijgen: “We hebben ons bij meerdere partijen georiënteerd maar kozen uiteindelijk voor Busscher Serrebouw. We waren gefascineerd door de materialen waarmee ze werkten en de kwaliteit van de producten. Ook sprak ons de vriendelijke mentaliteit en het contact met de medewerkers ons erg aan. De mogelijkheden die ze boden waren eindeloos.”


In de serre genieten van het buitenleven

Geniet van wat het buitenleven te bieden heeft vanuit uw serre. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ja, ik wil meer informatie

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

  Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

  Coen, Utrecht