Dit Pinksterweekend zijn onze showrooms in Baarn en Ootmarsum gesloten. U vindt ons dit weekend op de Art of Living beurs Autotron Rosmalen. Klik hier om onze aangepaste openingstijden te bekijken.

Comfortabele serre aanbouw in Apeldoorn

Stijlvol, maar ook comfortabel. Deze comfortabele serre aanbouw in Apeldoorn straalt beide elementen uit. De zwartkleurige profielen en matte afwerking geven een moderne look en de inrichting biedt een heerlijk ontspannen gevoel. Een kwalitatieve serre waar zowel overdag als ’s avonds genoten kan worden van wat het buitenleven te bieden heeft.

Technische specificaties

 • Deze serreaanbouw beschikt over openslaande deuren en vaste kozijnen van geïsoleerde aluminium profielen conform de eisen van de nieuwste en tevens duurzame Energie Prestatie Norm.
 • Door deze norm zorgen wij ervoor dat onze serres energieneutraal zijn. Hierbij houden wij rekening met de milieubelasting van gebruikte materialen.
 • De dubbele deuren zijn circa 1,85 meter breed en 2,3 meter hoog.
 • De vaste glaswand is 0,93 meter breed.
 • De vaste glazen puien aan de zijkant zijn in totaal 2,9 meter breed.
 • Zowel de deuren als de vaste wanden zijn voorzien van HR++ veiligheidsisolatieglas.
 • Het serredak (3 x 3 meter) is verdeeld in drie delen en afgewerkt met TRIPLE veiligheidsglas, dit dakglas is zon- en warmtewerend.
Comfortabele serre aanbouw in Apeldoorn

Het proces

Ongeveer 70 jaar gelden maakte een oude boerderij plaats voor deze jaren ’50 woning. Het huis loopt in een L-vorm, met aan de voorkant de keuken en in de hoek de woonkamer. Door het gemis aan daglicht in de woning en de wens van de eigenaresse om haar eigen praktijkruimte aan huis te hebben, besloot de familie zich te oriënteren op een serre. Na in gesprek te zijn geweest met diverse bouwbedrijven kwam het gezin in contact met Busscher Serrebouw. “Busscher serrebouw voelde direct vertrouwd aan, ze hielden korte lijnen, wisten van aanpakken en hielpen ons direct bij vragen.”

We nodigden de familie uit om een bezoek te brengen aan onze showroom in Baarn. Wij laten hier namelijk de allernieuwste trends, materialen en mogelijkheden op het gebied van serres zien. Op die manier begon de woondroom van de familie uit Apeldoorn steeds meer vorm te krijgen: “We vonden het nog lastig te bedenken wat voor een aanbouw we precies wilden, maar toen we de showroom van Busscher Serrebouw binnenliepen wisten wij het gelijk; een geïsoleerde serreaanbouw.”

In de oude woonsituatie spendeerden de bewoners hun vrije tijd veelal in de woonkamer. Toch bood deze plek niet de gelegenheid om van de opkomende zon en het buitenleven te genieten. De serre is daarom achter het huis geplaatst. Hier straalt de zon dagelijks tot één uur en genieten de bewoners van de nieuw aangelegde tuin. “In de ochtend zit ik in mijn groene stoel onder het genot van een kop koffie te genieten van de zon, uitkijkend over mijn prachtige tuin. Elk seizoen weer,” Aldus de eigenaresse: “ik vind het zo fascinerend om de zon te volgen. In het begin van het jaar komt de zon maar net boven de bomen uit en half februari schijnen de zonnestralen al volop de serre binnen. Wanneer de zomer begint zetten we de deuren wagenwijd open, daardoor kunnen we onze woning bij de natuur betrekken en genieten we volop van het buitenleven.” Bovendien wordt de serreaanbouw niet alleen gebruikt als comfortabele lounge, maar ook als sfeervolle praktijkruimte voor trainingen en andere bijeenkomsten. De geplaatste tussendeuren zorgen ervoor dat de serre afgeschermd kan worden van de rest van het huis.


In de serre genieten van het buitenleven

Geniet van wat het buitenleven te bieden heeft vanuit uw serre. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ja, ik wil meer informatie

  [current_url page_url]

  Maak direct een afspraak

  De Serre van uw dromen

  Busscher Serrebouw levert serres, glazen (vouw)wanden, orangerieën en lichtstraten in hout en aluminium. En of u nu kiest voor een houten serre, een aluminium serre of een combinatie van deze materialen, Busscher kan de serre van uw dromen realiseren. Kies voor uw serre het materiaal of de stijl die het best bij uw wensen en uw woning past voor het mooiste resultaat van uw investering.

  Liever eerst meer informatie

  Brochure aanvragen Offerte aanvragen

  Een greep uit onze projecten

  Wij adviseren u in het ontwerp van de serre en denken met u mee. De combinatie van de bouw van uw serre en advies over het ontwerp maakt de serre tot dé perfecte aanvulling op uw leefruimte. Er is heel veel mogelijk en wij hebben altijd als doel om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen, van ontwerp tot oplevering.

  Alle wensen zijn bespreekbaar; ook een serre met een origineel ontwerp of een niet-standaard afmeting.

  “Je kunt een glaswand aan een muur laten schroeven. Of je doet het écht goed – en dan moet je zeker contact opnemen met Martijn Busscher en zijn vaste team van bouwers. Ze zijn allemaal specialist en weten precies wat ze doen. Daar hoort bij dat ze heel goed luisteren, overleggen en adviseren, in elke fase van het project.

  Een nieuwe glazen vouwwand is een hele operatie. Dan is het fijn als je geen extra zorgen aan je hoofd hebt. Bij Busscher Serrebouw hebben ze dat goed begrepen.”

  Coen, Utrecht