Een serreaanbouw is een extra leefruimte, het vergroot uw woongenot en geeft een meerwaarde aan uw woning. Het geeft de mogelijkheid gedurende alle vier de seizoenen te genieten van het buitenleven en buiten ook binnen te beleven. Zo laat een moderne aanbouw binnen en buiten samensmelten. Een serre met een glazen schuifwand biedt daarnaast nog extra voordelen. Lees ze hier.

1. Een glazen schuifwand verbeterd de natuurlijke verlichting

Een van de belangrijkste voordelen van een glazen schuifwand is dat deze natuurlijk licht binnenlaat. Daglicht is belangrijk in ons leven: het zorgt ervoor dat we energiek en fris zijn. Licht en frisse lucht in huis heeft een positief effect op je gezondheid en productiviteit. Daarnaast helpt daglicht een ruimte helderder en levendiger te maken, waardoor er minder behoefte is aan kunstmatige verlichting. Dit helpt op zijn tijd de energiekosten te verlagen. Vaak verlicht de schuifwand niet alleen de serre zelf, maar de gehele (beneden)verdieping van de woning.

Daglicht in huis met een glazen schuifwand

2. Een glazen schuifwand creëert een ruimtelijk effect

Een glazen schuifwand biedt een onbelemmerd uitzicht op de buitenwereld. Doordat een glazen schuifwand voor 98% uit glas kan bestaan, vormt het geen obstakels voor het zicht en kan het een ruimtelijk effect creëren. Hierdoor lijkt de ruimte groter en kunnen kleine kamers ruimer aanvoelen. Bovendien neemt een schuifwand geen extra ruimte in beslag, omdat het niet opendraait. Dit is vooral handig in kleine ruimtes waar ruimtebesparing belangrijk is, of wanneer de bijbehorende tuin van het huis niet groot is. Ook zorgt deze wand voor een optimale verbinding tussen binnen en buiten. Deze schuif je namelijk gemakkelijk open, waardoor de leefruimte kan worden uitgebreid.

Ruimtelijke effect van een schuifwand

3. Een glazen schuifwand is flexibel in ontwerp

Bij een op maat gemaakte schuifwand wordt in de ontwerpfase rekening gehouden met de woonsituatie en de woonwensen. Het serrebouwbedrijf komt langs om de maatvoeringen te controleren en te bekijken of de ontworpen serre in de woonsituatie van het totaalplaatje past. Daarnaast bestaan er veel ontwerpmogelijkheden bij een glazen schuifwand. Het kan worden ontworpen in verschillende groottes en worden aangepast aan de afmetingen van de ruimte. Ook is de schuifwijze van de wand aan te passen aan de woonwensen; naar links of rechts, of bijvoorbeeld met een doorgang in het midden van de wand.

Een schuifwand kan ontworpen worden met verschillende materialen, zoals aluminium of hout. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en kenmerken, en kan worden aangepast aan de stijl van de ruimte. Daarnaast kan er gekozen worden uit verschillende glastypes, denk hierbij aan triple beglazing of HR++ isolatieglas, beide zon- en warmtewerend. Ook de kleur van de wand kan gekozen worden naar eigen wens.

 Flexibiliteit van een glazen schuifwand

4. Een glazen schuifwand verhoogd de waarde van de woning

Schuifwanden kunnen de waarde van een woning verhogen omdat het als een waardevolle toevoeging wordt gezien die een moderne uitstraling geeft en praktische voordelen biedt. Een extra (multifunctionele) leefruimte kan namelijk aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers. Daarnaast vergroot je het woonoppervlak door middel van een aanbouw. Een extra woonruimte heeft vaak directe invloed op de verkoopwaarde van je woning. Vooral wanneer deze optimaal geïsoleerd is. Dit is namelijk een duurzame vorm van wonen waarbij de energierekening van de woning kan worden verlaagd. Daarnaast verhoogt een serre de esthetische waarde van de woning. Een uniek ontwerp biedt namelijk een speciale uitstraling. Dit kan de woning onderscheiden van andere woningen op de markt en de waarde ervan verhogen.

 

Lees meer over onze serres

 

In een serre geniet je van het buitenleven en beleef je ieder seizoen op haar eigen manier. Een serreaanbouw met een glazen schuifwand biedt daarnaast nog extra voordelen. Het creëert namelijk een ruimtelijk effect, verbeterd de natuurlijke verlichting in de woning, is flexibel in ontwerp en verhoogt de waarde van de woning.

Schuifwand voor waardeverhoging van de woning

Busscher Serrebouw is van begin tot eind een bedrijf dat staat voor vakmanschap gebleven. Van meedenken met het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van de serre, wij zijn meer dan tevreden. Wij raden Busscher Serrebouw dan ook ten zeerste aan.”

Fam. Dijkstra, Rotterdam