Dit Pinksterweekend zijn onze showrooms in Baarn en Ootmarsum gesloten. U vindt ons dit weekend op de Art of Living beurs Autotron Rosmalen. Klik hier om onze aangepaste openingstijden te bekijken.

Hebben we het over de serretrends van 2023, dan gaat het al snel over duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Hierbij praten we over energiebesparende oplossingen zoals geïsoleerde woonruimtes en triple beglazing. Dit is niet het enige wat ons opvalt in 2023. De interesse voor natuurlijke materialen en kleuren komen ook terug. Denk hierbij aan hout en de kleuren groen, bruin en aardetinten.

Ook minimalisme en flexibiliteit blijven geliefd. Mensen geven de voorkeur aan een eenvoudige en rustige levensstijl. Interieur en design wordt geminimaliseerd en georganiseerd. Zo krijgt het al snel een moderne en luxe uitstraling. Daarnaast werken steeds meer mensen vanuit huis, de behoefte aan flexibele woonruimtes neemt daardoor toe. Huizen zullen daarom vaker worden ontworpen met multifunctionele ruimtes, zoals een serreaanbouw.

Serretrend 1: Geïsoleerde serres

Een goed geïsoleerde woonruimte vereist minder energie om te verwarmen en te koelen. Hierdoor wordt het energieverbruik van de woning vermindert. Daarnaast draagt goede isolatie bij aan een verhoging van de levensduur van gebouwen. Het voorkomt namelijk vochtproblemen. Een woning vergt daardoor minder onderhoud. Isolatie helpt om de binnentemperatuur te reguleren, waardoor temperatuurschommelingen worden beperkt. Een geïsoleerde serre houdt in de winter warmte vast in de woning en zorgt er in de zomer voor dat het aangenaam koel blijft.

 

Bekijk onze serres

Geïsoleerde serres
Minimalistische serre

Serretrend 2: Minimalistisch design

Minimalistische designs creëren een rustige en ontspannen omgeving. Er zijn verschillende manieren om tot een minimalistisch design te komen. Een daarvan is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en glas. Deze materialen creëren een elegante structuur. Daarnaast wordt ook vaak gebruik gemaakt van aluminium schuifpuien. Dit materiaal garandeert namelijk 34 millimeter smalle profielen en maximale transparantie. Daarnaast dragen neutrale kleuren, zoals wit, beige, grijs en zwart bij aan een minimalistische uitstraling.

Het belangrijkste doel van een minimalistisch serre design is om een rustige en serene omgeving te creëren. Het kan bijdragen aan gevoel van rust en kalmte in de dagelijkse routine.

 

Bekijk Minimalistische puien

Serretrend 3: Multifunctionele serres

Een multifunctionele woonruimte is ontworpen en ingericht om aan meerdere behoeften en activiteiten van bewoners te voldoen. Dit betekent dat er genoeg ruimte is voor beweging en opbergruimte. Een goede indeling zal zorgen voor meer ruimte voor activiteiten als koken, studeren en ontspannen.

Ook zullen multifunctionele serres bijdragen aan efficiëntie en het besparen van geld. Een goede indeling van de ruimte zal het energieverbruik verminderen en de kosten van onderhoud verlagen. Al met al hebben mensen behoefte aan functionele woonruimtes omdat het hun leven gemakkelijker en comfortabeler maakt.

 

Bekijk onze serres

Minimalistische serre
Minimalistische serre

Serretrend 4: Buiten naar binnen halen

Mensen halen het buitenleven graag zo dicht mogelijk naar hun woning. Dit geeft namelijk het gevoel van verbinding met de natuur, dat biedt rust en ontspanning. Waar de een graag planten in huis haalt, brengt de ander natuurlijke elementen en texturen aan.

Ook zorgt daglicht voor een fris en energierijk gevoel binnen. Grote ramen en deuren in een serreontwerp maken de verbinding met de buitenwereld. Bewoners genieten hierbij van het uitzicht en natuurlijk licht. Het design van de serre speelt een bepalende factor om buiten naar binnen te halen, veel glas en ruimte draagt daaraan bij.

 

Bekijk onze glazen serres

“Busscher Serrebouw is van begin tot eind een bedrijf dat staat voor vakmanschap gebleven. Van meedenken met het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van de serre, wij zijn meer dan tevreden. Wij raden Busscher Serrebouw dan ook ten zeerste aan.”

Fam. Dijkstra, Rotterdam

DE SERRE VAN UW DROMEN

De serretrends uit 2023 kenmerken zich aan minimalisme en multifunctionaliteit. We geven de voorkeur aan een eenvoudige, maar flexibele levensstijl. We werken meer vanuit huis, waardoor veel daglicht en multifunctionaliteit een pré is. Daarnaast blijven onderwerpen als duurzaamheid en milieuvriendelijkheid terugkomen.

Bent u op zoek naar een serre op maat die naadloos aansluit bij uw woning en wensen? Ontdek dan de vele mogelijkheden van Busscher Serrebouw voor een serreaanbouw. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Busscher Serrebouw en laat u inspireren.

 

Ja, ik wil een afspraak