Houten lichtstraat

Een lichtstraat heeft veel voordelen en is in een woonruimte met weinig licht dé perfecte oplossing. Niet alleen het licht, maar ook het ruimtelijk effect en het buitengevoel creëren meer wooncomfort.

Hout en aluminium

Meestal zie je dat lichtstraten worden uitgevoerd met aluminium profielen, maar een lichtstraat met profielen van hout hebben een natuurlijke charme. Een houten lichtstraat van Busscher Serrebouw, Solarlux SDL Avantgarde, heeft aan de binnenzijde houten profielen en aluminium afdekprofielen aan de buitenzijde.

Lichtstraat hout

Een voorbeeld van een houten lichtstraat in de showroom van Busscher Serrebouw Ootmarsum.

De aluminium profielen aan de buitenzijde beschermen de lichtstraat tegen weersinvloeden van buitenaf, terwijl het hout aan de binnenkant zorgt voor een behaaglijke, warme sfeer. De binnenliggende houtconstructie is vervaardigd van hoogwaardige FSC en PEFC gecertificeerde houtsoorten (grenen, vuren en larikshout) en maken elke dakvorm mogelijk.

Serre met vouwwand in boerderij

Ventilatie lichtstraat

In een ruimte waar geleefd wordt, is een goede ventilatie zeer belangrijk. Het is mogelijk om een (houten) lichtstraat, in welke vorm dan ook, te voorzien van een dakvenster. Een elektrisch bedienbaar of handbedienbaar dakvenster zorgt voor een natuurlijke ventilatie. Warme lucht stijgt op en moet op het hoogste punt naar buiten kunnen. Een dakvenster kan in elke gewenste stand geopend worden en is daardoor een perfecte vorm van ventilatie.

Een lichtstraat van Busscher Serrebouw

Onze lichtstraten worden op maat gemaakt en door onze eigen monteurs gemonteerd en opgeleverd. Topkwaliteit lichtstraten die worden voorzien van HR++ veiligheidsisolatieglas of triple-glas voor een optimale isolatie. Het glas kan ook zon-en warmtewerend worden uitgevoerd.
Meer licht in uw woning? Neem contact met ons op voor meer informatie en voorbeelden. Wij helpen u graag verder met uw (ver)bouwplannen!

Klassieke serre hout

Klassieke houten serre met lichtstraat

 

 

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen

Onze brochure staat boordevol informatie, tips en voorbeelden over 'bouwen met glas'.

Vraag aan
Foto's lichtstraten

Foto's lichtstraten

Lichtstraten zijn er in verschillende vormen, materialen en kleuren. Bekijk hier de voorbeelden.

Bekijk hier