Een serre de perfecte overgang tussen huis en tuin Artikel Living Inspirations 2010

Een serre, de perfecte overgang tussen huis en tuin

De natuur weet ons vaak te verrassen. Met een plotselinge regenbui, aanzwellende tegenwind of een bloedhete lentedag. Toch is het vaak prachtig om te zien; de stromende regen tegen het glas. Bomen, die wiegen op het ritme van de wind. Of een strakblauwe hemel met hier en daar een zweem van witte wolken. In een serre ervaart u de uitbundigheid van de seizoenen als nooit tevoren.
U hebt een prachtig zicht op voortsnellende onweerswolken, u ziet de eerste bloembollen ontluiken op een frisse lentedag en u geniet koeltjes van de zon. In een serre bent u binnen en buiten tegelijk. En met Busscher Serrebouw & Styling hebt u geen omkijken naar een vergunning of bouwtekening van uw serre. Wij verzorgen het hele serre project, van idee tot inrichting.

Busscher Serrebouw is gespecialiseerd in verbouw. We kennen het woud der vergunningen en weten òf en wanneer een vergunning verplicht is. In veel gevallen mag u namelijk vergunningsvrij bouwen en als u wel een aanvraag moet indienen, dan kennen we de eisen waar deze aan moet voldoen. We zijn uw centrale aanspreekpunt, zodat u niet achtereenvolgens met de gemeente, een architect, een bouwbedrijf, aannemer, binnenhuisarchitect en woonwinkel in zee hoeft. We verwerken al uw wensen in het ontwerp en kunnen u met voorbeelden, materialen en kleuren inspireren. Bovendien adviseren we op basis van ervaring, zodat u tot in elk detail van uw serre kunt genieten.

RAAMDECORATIE
Serredecoratie is niet alleen de aankleding van uw ramen; het heeft een belangrijke meerwaarde. Zodra de zon schijnt, baadt een glazen dak in het licht. Om uw serre of tuinkamer optimaal te wapenen tegen de vele zonuren, werken we met een serie exclusieve producten van het merk pinoleum. Pinoleum levert vouw- en paneelgordijnen, Amerikaanse stores, jaloezieën en plissé gordijnen van uitstekende kwaliteit. Deze raamdecoratie creëert een heerlijke sfeer en is bestand tegen het licht. In combinatie met zonwerend glas, biedt raambekleding aan de binnenzijde exact dezelfde zon- en warmtewerende eigenschappen als het traditionele zonnescherm aan de buitenkant. Bovendien blijft de architectonische waarde van de serre behouden en krijgen weersinvloeden er geen vat op. Dus ook als u lekker op vakantie gaat zijn de planten, meubels en tapijten in uw serre voortdurend beschermd tegen de felle zon en blijft uw raamdecoratie onaangetast.

GLAS COMBINEERT MET ALLES
In een heldere, lichte ruimte is het goed toeven. De serre biedt natuurlijk ideale omstandigheden voor een prachtige lichtinval, maar toch hoeft u niet persé voor een glazen aanbouw te kiezen. De kunst is om de juiste balans te vinden tussen het serregevoel en praktische aanbouw met veel privacy. Een belangrijke eigenschap van glas is dat het prachtig combineert met alle mogelijke materialen, zoals hout, staal, natuursteen en aluminium. Uw materiaalkeuze zorgt ook meteen voor een bepaalde uitstraling. Houdt u van minimalistisch, dan zijn plavuizen een aanrader en voor een warme sfeer is hout natuurlijk ongeëvenaard. Met Busscher Serrebouw & Styling wordt uw serre de perfecte overgang tussen huis en tuin.