Een klassieke orangerie of moderne serre artikel Lourens 2010

Een klassieke orangerie of een moderne serre, voor ieder een origineel ontwerp.
En dan maakt het niet uit of het gaat om hout, aluminium of een combinatie daarvan. “Voor ons is geen uitdaging te groot en de klant krijgt altijd een origineel ontwerp”, vertelt Danielle. “Bij ons zijn de lijnen heel kort. Dat, en het feit dat Martijn een vakidioot is, maakt dat wij scherpe bouwprijzen bieden. Martijn, gediplomeerd aannemer, gaat zelf regelmatig mee om een serre te bouwen. Dan is hij het best te pas, zoals we dat hier in Twente zeggen. En dan is niet hij, maar de uitvoerder de baas!
Een serre, wintertuin, tuinkamer of orangerie staat voor velen gelijk aan genieten.
Vertoeven in een heerlijk, al dan niet door de zon verwarmde ruimte waarin de tuin en het interieur van de woning naadloos samensmelten. Domoticatoepassingen maken het ook in serres mogelijk functionaliteiten in te stellen zoals we zelf willen. De verwarming aan op een vooraf ingestelde tijd, screens die als het schemert dicht gaan en verlichting die op afstand inschakelbaar is voor de gewenste sfeer bij thuiskomst. Danielle: De serre is geen aangeplakt glazen huisje meer, waar het ’s zomers te warm is en ’s winters te koud. Onze foto’s laten zien dat het anders kan en dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Naar de klant luisteren en deze ontzorgen dat is wat hoog in het vaandel staat bij Busscher Serrebouw & Styling. Op het moment dat ik bij een mogelijk nieuwe klant zit, luister ik goed naar de wensen en tegelijkertijd realiseer ik het ontwerp al in  mijn gedachten verteld Martijn Busscher. Hij tekent dat vervolgens ter plekke voor de klant uit zodat deze ziet wat de mogelijkheden zijn. Maar dat is niet alles. Wij verzorgen de bouwaanvraag en dan weten we voordat deze ingediend wordt al of er uberhaubt gebouwd mag worden. Dat hebben wij al voor de klant uitgezocht. Alle bouwkundige werkzaamheden en zelfs het laten schoonmaken van de nieuwe serre of orangerie kan Busscher Serrebouw&Styling verzorgen. Wij sturen het hele team van vakmensen aan dat bij de bouw van de serre betrokken is. De klant heeft maar 1 aanspreekpunt en kan zelf verder met zijn eigen werk. Dat is wat wij onder ontzorgen verstaan! En wil de klant advies bij de inrichting en styling van de serre? Ook dat kunnen wij verzorgen. Danielle is gediplomeerd interieurstyliste, zij weet als geen ander wat de mogelijkheden zijn.

Danielle: Vaak weten klanten als wel globaal wat ze willen, maar net even de details op elkaar afstemmen om zodoende nog meer sfeer te creeren. Of adviseren welke raambekleding geschikt is dat is wat op prijs gesteld wordt. Daar ligt dan ook mijn toegevoegde waarde.

Nieuwe showroom:

Na maanden onderhandelen kochten Martijn en Danielle het karakteristieke pand van een voormalige textielfabriek in Ootmarsum. Het fabriekspand, een gemeentelijk monument, werd verbouwd en gerestaureerd en biedt onderdak aan het kantoor en de ruime serreshowroom van Busscher Serrebouw&Styling. Martijn: “In onze showroom laten we zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van verbouwen  van een woning in combinatie met glazen elementen. We zijn nog bezig met een prachtige Orangerie in Engelse stijl van Town and Country. Prachtig om te zien hoe het allemaal vorm krijgt”. Hij heeft nog wel een wens: beeldende kunst in de showroom. “Het lijkt mij geweldig om prachtige stukken van een galerie tentoon te stellen. Dan combineren we kunst en vakmanschap op een locatie”.