De mooiste serreshowroom artikel Lourens spring 2012

De mooiste serreshowroom staat in Ootmarsum. Ooit herbergde het markante gebouw in Ootmarsum een textielfabriekje. Tot het leeg kwam te staan en sloop onvermijdelijk leek. Net op dat moment ontdekten Martijn en Danielle het historisch complex en vestigden er de serreshowroom van Busscher Serrebouw & Styling in.

“Feitelijk zijn het twee gebouwen”, vertelt Martijn “Het voorste gedeelte waar nu onze kantoren in zijn ondergebracht, dateert van 1940, maar het gebouw er achter- waar destijds de textiel werd vervaardigd- stamt uit 1900. Dat deel is officieel tot monument verklaard en wij hebben er onze showroom van gemaakt.” Het is eigenlijk zelf een hele grote serre, lacht Danielle. “Als de zon schijnt en het licht door het glazen dak valt, roept het altijd een “Oh!” en “Ah!” beleving bij de mensen op. Ze vinden het prachtig.

Busscher Serrebouw&Styling bouwt hoogwaardige kwaliteits serres volgens een uniek concept. Martijn: “Wij werken alleen met partners die topmerken leveren. Zo zijn we voor houten serres de enige officiële dealer van het Engelse Town&Country. Top serres van aluminium leveren wij als dealer uit Duitsland en Luxemburg. Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren, coördineren, uitvoeren en opleveren van serres en verbouwingen. Dat betekend dat wij voor de opdrachtgever het enige aanspreekpunt zijn. Vanaf de eerste ontwerpschets tot en met de eventueel gewenste aankleding zorgen we dat alles piekfijn voor elkaar komt. Voor de opdrachtgever geen gedoe met gemeentes, aannemers, woninginrichters en wie niet al: wij regelen het. Ons motto is niet voor niets: handen uit de mouwen en afspraken nakomen.

Een serre maakt de bestaande woning veel lichter.

Naast hout en aluminium werkt Busscher Serrebouw ook met staal en worden de verschillende materialen naar wens naast en door elkaar gebruikt. Kunststof is absoluut uit den boze. Martijn: “Met kunststof kun je nooit iets sierlijks maken. Het blijft altijd enigzins grof. Het materiaal is te zwak, waardoor het versterkt wordt met een stalen kern. Met als gevolg dat het volume krijgt en zich onmogelijk tot een charmante serre laat verwerken. Wij spreken daarom eigenlijk liever van een “Orangerie” dan van een “serre”. Bij een serre denken veel mensen aan een rechttoe-rechtaan aanbouwsel aan de woning, meestal uitgevoerd in wit en waarin het in de zomer te warm en in de winter te koud is. Het begrip “serre”is wat dat betreft gedevalueerd. Als Busscher laten we echter zien dat er met andere materialen wel degelijk elegante serres zijn te maken. Van een strak eigentijds ontwerp tot een nostalgisch klassiek model. Prachtig om te zien en waar je dankzij de juiste aankleding en ventilatie het hele jaar door van kunt genieten”.

Bij Busscher Serrebouw wordt niet alleen gekeken naar de buitenkant van de serre gekeken, maar is de blik ook naar binnen gericht:

het werkterrein van gediplomeerd woningstyliste Danielle. “Een serre is letterlijk een verlengstuks van de woning. Je wilt je er thuis voelen. Alle dagen van het jaar, alle momenten van de dag. De aankleding is daarom heel belangrijk. Welke raambekleding is geschikt voor een serre? En wat voor een type vloer? Welke kleuren laten zich goed combineren met de bestaande kleurstelling in de woning? Of moet je het juist in contracten zoeken? Rust in de inrichting geeft een gevoel van ruimte, dat juist in de serre zo belangrijk is. Wij adviseren de mensen graag in het maken van de juiste keuzes en werken met kwaliteitsproducten die speciaal voor gebruik in serres zijn ontwikkeld”.